Algemeen

Racing-bestuur op 23/8 naar Den Biechtstoel

18-08-2018
Café Den Biechtstoel in Battel is volgende donderdag om 11u de volgende halte in de Racing-café-ronde.
Sportief

Wijziging competitiekalender

17-08-2018
De onderlinge competitiewedstrijden tussen Racing en Eendracht Termien zijn gewijzigd! De heenwedstrijd wordt op 2 september op Termien gespeeld, de terugwedstrijd op 15 december op Racing.
Algemeen

Kom zaterdag helpen op OVK

17-08-2018
De werkzaamheden op Racing vorderen gestaag. Dit weekend gaan we door met het klaarmaken van ons stadion voor de competitiestart.
Algemeen

Laatste inschrijvingsdagen voor KRCM-bbq

17-08-2018
Op zaterdag 25 augustus toveren we OVK om tot een eet- en dranktent, inclusief springkastelen voor de allerkleinsten. De inschrijvingen voor de spelers-barbecue stromen vlot binnen, maar er is nog plaats, Schrijf u dus nog snel in!
Sportief

KSV Temse-KRC Mechelen 1-2

17-08-2018
Racing won gisterenavond tegen 2de amateur-club KSV Temse een oefenpartij met 1-2, na twee doelpunten van Wannes Janssens, waarvan één op penalty.
Commercieel

Samenwerking Way To Play en Racing

15-08-2018
Way To Play organiseert technische voetbalscholing en voetbalkampen en is opgericht door Alain Van Mieghem, ex-profvoetballer bij onder andere Roda JC, Antwerp, Beerschot, ...
Sportief

Update voorbereiding 1ste ploeg 2018-‘19

15-08-2018
Hierbij geven we een bijgewerkt overzicht van de resterende trainings- en wedstrijddata in de aanloop naar het nieuwe seizoen.
Algemeen

Koop nu een nieuw abonnement

10-08-2018
De competitie 2018-2019 nadert met rasse schreden. Jij wil er komend seizoen toch ook (weer) bij zijn? Koop dan nu een abonnement en geniet daarbij van enkele gratis wedstrijden.

Racing-bestuur op 23/8 naar Den Biechtstoel

Wijziging competitiekalender

Kom zaterdag helpen op OVK

Laatste inschrijvingsdagen voor KRCM-bbq

KSV Temse-KRC Mechelen 1-2

Samenwerking Way To Play en Racing

Update voorbereiding 1ste ploeg 2018-‘19

Koop nu een nieuw abonnement

RacingTV

Racing-bestuur blijft zondag in Mechelen

0
0
0
s2smodern
Het bestuur van Racing zal de laatste match van het seizoen, zondag in Turnhout, niet bijwonen. Aanleiding is het voornemen van de stad Turnhout om Racing-supporters die in het verleden een stadionverbod hadden (en uitgezeten hebben) de toegang tot de stad Turnhout te verbieden.

Deze week viel bij een aantal Racing-aanhangers een brief in de bus dat de stad Turnhout een plaatsverbod wil opleggen aan supporters met een huidig, maar ook vroeger stadionverbod (met terugwerkende kracht tot 3 jaar geleden). Daardoor mogen die supporters Turnhout komende zondag vanaf 12u tot 20u niet binnen.

Voor Racing is dit een brug te ver. De club vindt het niet gepast dat supporters die hun stadionverbod uitgezeten hebben op een weekdag (dinsdag 25 april tussen 8u en 10u) naar de politie van Turnhout moet rijden om zich daar te gaan verdedigen tegen het voornemen van om hen een plaatsverbod op te leggen.

Het bestuur van Racing heeft er dit seizoen alles aan gedaan om alle matchen in goeie banen te leiden. Voor het seizoen is er een bijeenkomst geweest met de "harde kern" waarbij het bestuur die supporters onder meer een eigen vak gegeven heeft dat ze naar goeddunken mochten inrichten. Met alle verantwoordelijkheden die daarbij horen.

Daarnaast heeft de club ervoor gezorgd dat de supporters van de bezoekende ploeg niet meer via de Oscar Vankesbeeckstraat binnenkomen, maar via de andere kant van het stadion, in de Schorsmolenstraat. Daardoor zijn de incidenten op straat dit seizoen tot 0 herleid.

"We hebben al heel wat inspanningen gedaan om van de stempel die sommigen op Racing zetten af te geraken", zegt voorzitter Koen Van Exem. "We zijn de dialoog aangegaan met onze harde kern en hebben hen rechten toegekend, maar ook plichten opgelegd."

"We zijn het gesprek aangegaan met de Mechelse politie en de stad Mechelen. We hebben onze verantwoordelijkheid genomen en concrete maatregelen genomen tegen iemand die toch zijn boekje te buiten gegaan is. Wij willen immers dat onze wedstrijden in een sportieve sfeer verlopen, zonder geweld en excessen."

"Maar met deze beslissing vanuit Turnhout worden al onze inspanningen in één klap tenietgedaan. Dit wekt veel wrevel op bij de supporters. Er wordt - na een wat supportersgeweld betreft rimpelloos seizoen - opnieuw een stempel op ons hoofd gedrukt van hooligans. Dat begrijpen we niet. Op deze manier werk je onbegrip alleen maar in de hand en maak je van mensen desperado's."

"Daarom toont het bestuur van Racing zich solidair en zal het de wedstrijd van zondag in Turnhout niet bijwonen. Wij komen om 15u wel bij elkaar, maar dan op Racing zelf, waar we een sit-in zullen organiseren. We roepen alle supporters op om dit initiatief te steunen en op ons eerste veld te komen zitten. Het chalet zal open zijn - vanaf 13.30u -  en 's avonds kunnen de supporters die dat willen afscheid nemen van de spelersgroep die in Turnhout zijn laatste match van het seizoen afwerkt. Zo kunnen we allemaal samen het seizoen op een waardige en serene manier afsluiten."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld