Sportief

Beker van Mechelen 2018

20-07-2018
Voor de 21ste keer wordt er deze zomer gestreden voor de wisselbeker “Beker van Mechelen”. Ook Racing is van de partij!
Algemeen

Racing naar café Beneden den Berg

18-07-2018
Het bestuur van Racing bezoekt de komende weken een aantal Mechelse cafés om in dialoog te treden met de groen-witte fans. Beneden den Berg in Muizen is op dinsdag 24 juli onze eerste halte.
Algemeen

“Voortbouwen op vorig seizoen”

17-07-2018
Donderdag gaat de kop eraf voor het nieuwe seizoen. Racing traint dan voor het eerst. Met Stein Stuyck uiteraard erbij. De verdediger blikt vooruit op de eerste training én het seizoen.
Sportief

Bekermatch Racing-Bouwel op GRK

16-07-2018
In het laatste weekend van juli treedt Racing voor het eerst aan in de Beker van België. De wedstrijd vindt plaats op het veld van Groen Rood Katelijne.
Sportief

Voorbereiding 1ste ploeg 2018-2019 (update)

16-07-2018
Donderdagavond blazen de spelers van de 1ste ploeg verzamelen voor de 1ste training van het nieuwe seizoen. Ontdek hier het bijgewerkte trainings- en wedstrijdschema van de voorbereiding. De bekerwedstrijd tegen Bouwel zal plaatsvinden op zaterdag 28 juli om 19u en dit op het veld van GR Katelijne!
Jeugd

Racing zoekt nog enkele jeugdtrainers

04-07-2018
Het organigram in de jeugdwerking is zo goed als ingevuld. Alleen voor de allerjongste voetballertjes van groen-wit zoeken we nog enkele gemotiveerde trainers.
Sportief

Indeling reeksen 3de amateurklasse

27-06-2018
Het “ Competitions Department “ van Voetbal Vlaanderen heeft voor het komende seizoen 2018-2019 onderstaande reekssamenstellingen weerhouden voor de 3de amateurklasse A en B .
Commercieel

Racing sponsoren: doe het nu!

13-06-2018
Racing speelt volgend seizoen weer in de nationale voetbalreeksen. Onze club zit zowel met de eerste ploeg als de jeugd duidelijk in de lift. Dit is hét moment om bij Racing sponsor te worden (en ook iets terug te krijgen voor uw geld).

Beker van Mechelen 2018

Racing naar café Beneden den Berg

“Voortbouwen op vorig seizoen”

Bekermatch Racing-Bouwel op GRK

Voorbereiding 1ste ploeg 2018-2019 (update)

Racing zoekt nog enkele jeugdtrainers

Indeling reeksen 3de amateurklasse

Racing sponsoren: doe het nu!

RacingTV

Voorbeschouwing KSV Bornem-KRCM

0
0
0
s2smodern
Na de oefenwedstrijden en de bekerwedstrijd tegen Chevetogne volgt morgenavond het eerste competitietreffen op het veld van KSV Bornem. We blikken even vooruit met onze T1, Marc Ghys...

vb marcghys
Kijk je met een tevreden gevoel terug op de voorbereiding?

Ik kijk er vooral met gemengde gevoelens op terug.

Gezien de gekende omstandigheden wisten we op voorhand dat we nog niet ver stonden en bovendien was het ook niet makkelijk om nog veel ploegen voor het oefenprogramma vast te leggen.

We hebben geprobeerd om er alsnog het beste van te maken. De stage was goed verlopen en in de eerste wedstrijden van de voorbereiding was het nog wat zoeken, wat normaal is, maar tegen Berchem vond ik dat we het niet slecht hadden gedaan. Nadien volgde er echter die erbarmelijke oefenwedstrijd tegen Lyra en dan ben je terug naar af, ook de spelers waren zich hiervan bewust. De ontgoocheling was er vooral omdat we op Berchem iets hadden neergezet en hoopten hier op verder te kunnen bouwen. Afgelopen zondag in het bekertreffen tegen Chevetogne hebben we dan uiteindelijk gedaan wat we moesten en meer ook niet.

Het is toch wel merkbaar dat de verdediging goed presteert, maar dat het voornamelijk vooraan is dat de trefkracht wat ontbreekt?

Ja in de verdediging heb je uiteraard de nodige ervaring met Denis Dessaer en Lars Knipping en vooraan gaat men inderdaad nog teveel voor eigen succes. We hebben een spits die veel ballen in de ‘backlijn’ moet krijgen. Dat hebben we zondag al na een aantal minuten kunnen vaststellen en ook nadien bij het afgekeurde doelpunt. Indien de ballen van de flanken komen kan hij wel degelijk voor gevaar zorgen, en daar moeten we verder werk van maken.

Heb je al enig zicht op de sterkte van de tegenstanders in onze reeks?

Neen niet echt, we hebben enkel onze tegenstanders kunnen scouten voor de beker en de eerste competitiewedstrijden. De ploegen die hun basiskern hebben behouden zullen uiteraard wat voorsprong hebben en dan denk ik voornamelijk aan de automatismen.

Op dit ogenblik is Dender volgens mij de te kloppen favoriet, gevolgd door Temse. Binnen een drietal weken zullen we echter meer ploegen aan het werk hebben gezien en kunnen we ons uiteraard ook een beter beeld vormen van de sterkte van onze reeks.
bornem small           krcmechelen small
KSV Bornem - KRC Mechelen

woensdag 12/8 met aftrap om 19u00
Stadion, Breevendreef 56B te Bornem
Wegbeschrijving: link

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld