Sportief

Beker van Mechelen 2018

20-07-2018
Voor de 21ste keer wordt er deze zomer gestreden voor de wisselbeker “Beker van Mechelen”. Ook Racing is van de partij!
Algemeen

Racing naar café Beneden den Berg

18-07-2018
Het bestuur van Racing bezoekt de komende weken een aantal Mechelse cafés om in dialoog te treden met de groen-witte fans. Beneden den Berg in Muizen is op dinsdag 24 juli onze eerste halte.
Algemeen

“Voortbouwen op vorig seizoen”

17-07-2018
Donderdag gaat de kop eraf voor het nieuwe seizoen. Racing traint dan voor het eerst. Met Stein Stuyck uiteraard erbij. De verdediger blikt vooruit op de eerste training én het seizoen.
Sportief

Bekermatch Racing-Bouwel op GRK

16-07-2018
In het laatste weekend van juli treedt Racing voor het eerst aan in de Beker van België. De wedstrijd vindt plaats op het veld van Groen Rood Katelijne.
Sportief

Voorbereiding 1ste ploeg 2018-2019 (update)

16-07-2018
Donderdagavond blazen de spelers van de 1ste ploeg verzamelen voor de 1ste training van het nieuwe seizoen. Ontdek hier het bijgewerkte trainings- en wedstrijdschema van de voorbereiding. De bekerwedstrijd tegen Bouwel zal plaatsvinden op zaterdag 28 juli om 19u en dit op het veld van GR Katelijne!
Jeugd

Racing zoekt nog enkele jeugdtrainers

04-07-2018
Het organigram in de jeugdwerking is zo goed als ingevuld. Alleen voor de allerjongste voetballertjes van groen-wit zoeken we nog enkele gemotiveerde trainers.
Sportief

Indeling reeksen 3de amateurklasse

27-06-2018
Het “ Competitions Department “ van Voetbal Vlaanderen heeft voor het komende seizoen 2018-2019 onderstaande reekssamenstellingen weerhouden voor de 3de amateurklasse A en B .
Commercieel

Racing sponsoren: doe het nu!

13-06-2018
Racing speelt volgend seizoen weer in de nationale voetbalreeksen. Onze club zit zowel met de eerste ploeg als de jeugd duidelijk in de lift. Dit is hét moment om bij Racing sponsor te worden (en ook iets terug te krijgen voor uw geld).

Beker van Mechelen 2018

Racing naar café Beneden den Berg

“Voortbouwen op vorig seizoen”

Bekermatch Racing-Bouwel op GRK

Voorbereiding 1ste ploeg 2018-2019 (update)

Racing zoekt nog enkele jeugdtrainers

Indeling reeksen 3de amateurklasse

Racing sponsoren: doe het nu!

RacingTV

Eerste training na de 8-0: "De pees erop"

0
0
0
s2smodern
De eerste training na de 8-0 op Dender was eentje uit de pittige doos. Marc Ghys en zijn technische staf hebben de spelers dinsdagavond duchtig onder handen genomen. Het webteam was erbij...

“De jongens hebben hard gewerkt”, zegt Marc. “We hebben er echt de pees op gelegd, dat was nodig. Iedereen heeft zich van zijn beste kant laten zien. Hopelijk beseffen de spelers ook in het weekend dat voetbal een loopsport is. Fysiek staat de groep alvast een stuk verder dan enkele weken geleden, daar werken we serieus aan.”MarcGhys T1

“We hebben uiteraard ook al gesproken over wat er zaterdag in Denderleeuw gebeurd is. Donderdag doen we dat opnieuw, dan met de tv-beelden erbij, zodat iedereen kan zien waar de fouten gemaakt zijn. Zelf zat ik uiteraard zwaar in m’n maag met die 8-0. Ik had eerder al eens gezegd dat dit ons kon overkomen, maar als het dan gebeurt, komt dat toch hard aan. Zeker ook voor de supporters, waar je toch ook een bepaalde verantwoordelijkheid voor draagt. Dat maakte het extra pijnlijk.”

Van euforie was dinsdagavond op OVK uiteraard geen sprake bij de spelersgroep, maar het was ook niet zo dat er een begrafenisstemming hing. Ghys: “Een gelaten groep heb ik zeker niet aangetroffen. Maar dat is tegelijkertijd ook een beetje hun probleem. Die houding moet beter. Er zijn er nu wel die het stilaan snappen, dat is positief. Bij anderen gaat het wat moeilijker, omdat het ingebakken zit.”

Zelf stond Ghys vol vuur te coachen. Hij geeft de moed niet snel op. “Onze armen laten zakken? Waarom zouden we dat doen? Neen, echt niet. We zijn nog maar drie matchen ver in de competitie. Er kan nog veel gebeuren de komende weken en maanden. Nu al opgeven zou al te gek zijn. Zaterdag thuis tegen Sint-Niklaas gaan we weer voluit.”

Het was opmerkelijk dat Racing met een zeer kleine supportersdelegatie op Dender was. Nog geen 100 supporters hadden de verplaatsing gemaakt. Kunnen de supporters zich snel weer verzoenen met de club en ploeg? “Ik heb na de verkoop van ons patrimonium al eens gezegd dat ik niet goed begrijp dat sommigen zeggen dat ze in 4e provinciale nog zouden komen kijken als het maar op OVK is, maar we spelen voorlopig nog altijd op OVK, dus vraag ik me soms wel eens af waar de supporters nu zijn. Komop, fans: we spelen op OVK en we spelen nog altijd in derde klasse: profiteer daar toch van. De spelers kunnen jullie steun in deze tijden echt wel meer dan gebruiken.”

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld