Sportief

Hens: “2-2 is de juiste weergave”

0
0
0
s2smodern
Racing moest genoegen nemen met een gelijkspel op Schriek. Over de hele match bekeken viel op de uitslag weinig tot niks aan te merken. Zo vond ook Lothar Hens, vorig seizoen nog één van de smaakmakers bij Schriek.

Lothar, wat vond je van deze - voor jou speciale - wedstrijd?

“Ik denk dat een gelijkspel de juiste weergave is. We kwamen vroeg 1-0 achter, kregen wat kansjes en maakten de 1-1. Na de rust kwamen we achter door die penalty, maar gelukkig had de Kevin op het einde nog een geniale ingeving en werd het 2-2.”

“In de eerste helft was ons voetbal veel beter dan in de tweede. Ik weet niet waarom. Het was plots wat moeilijker om de voetballende oplossing te vinden. Misschien moeten we wat rustiger zijn en de bal ook onder druk durven te vragen. Maar goed, we zijn een jonge ploeg, daar zal de coach wel een oplossing voor vinden.”

Zelf had je in de eerste helft een goeie actie in huis, bijna goed voor een doelpunt. Kun je eens vertellen hoe je die fase beleefde?

“Ik zag de ruimte op rechts. Mijn mandekker was me vergeten. Ik kon oprukken, al voelde ik de jongens van Schriek op snelle snelheid in mijn rug komen. Ik trapte en koos, in plaats van binnenkant voet, voor mijn wreef. Ik wilde de bal in de rechterhaak knallen, maar hij ging een halve meter naast. Jammer.”

Het was een potige wedstrijd met veel fouls. Hoe heb jij dat ervaren?

“In de eerste helft heeft Schriek inderdaad wel wat vuile fouten gemaakt. Ik denk dat enkelen van hen met rood flirtten, maar dat gold na de rust ook voor ons. In de tweede helft zijn wij enkele keren laat gekomen. Het was een duel op het scherp van de snee. Je begint elkaar op te hitsen en als de scheids dan niet consequent is…”

“Maar goed, 2-2 is de uitslag en dat is wat telt. Twee weken op een rij gelijkspelen is niet top. Dat we in deze competitie nog niet verloren hebben is positief, maar met een gelijkspel schiet je ook niet veel op. De sfeer na de match in de kleedkamer was dan ook vrij gelaten. Het was stil.”

Welke conclusie trek je hieruit met het oog op de rest van het seizoen?

“Dat iedereen van iedereen kan winnen én verliezen. Als je niet scherp bent en je duels verliest, krijg je het moeilijk. Maar als je gretig bent, zoals wij tegen Berg en Dal en Lyra, dan kunnen we elke ploeg pakken. We moeten hard werken, uitgaan van onze kwaliteiten en scherp zijn.”

Is de terugkeer naar je ex-club meegevallen?

“Voor de match had ik al enkele oude bekenden gezien, maar zodra de match begint, heb je 90 minuten geen vrienden. Je wil die match dan absoluut winnen. Maar nu ga ik een glas drinken met de mensen die ik hier nog ken. Er waren vandaag ook extra vrienden en familieleden komen kijken. Met hen ga ik nog eens nakaarten over de wedstrijd.”

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld