Sportief

“Hadden kunnen winnen én verliezen”

0
0
0
s2smodern
Trainer James Van Vaerenbergh hinkte na de 2-2 in Schriek op twee gedachten, al overheerste ook bij hem het gevoel dat een puntendeling op het einde van de rit gerechtvaardigd was.

James, hoe kijk je terug op de 2-2?

“Ik zit met een apart gevoel, omdat dit een match was die je had kunnen winnen, maar ook had kunnen verliezen. We waren in het begin weer niet bij de zaak, waardoor we weer op achterstand kwamen. Dat is al een paar keer gebeurd, het is precies alsof we dan pas wakker schieten.”

“Nadat we op 1-1 gekomen waren hebben we, voor de rust nog, de kansen gehad om 1-2 voor te komen. Je weet dat er in de tweede helft nog mogelijkheden komen, maar we begonnen niet gretig genoeg. Met een penalty werd het 2-1, maar Huysmans kon er dan 2-2 van maken. Helemaal op het einde hadden wij nog dé kans op 2-3... Het kon echt beide kanten uit.”

Wat kon er beter volgens jou?

“Schriek liet ruimte om te voetballen, maar wij hebben ook te veel ruimte gelaten. Bij sommige jongens kan er nog wat meer grinta bij, maar dat is niet het hoofdprobleem. We moeten het gewoon beter uitspelen en meer juiste beslissingen nemen.”

“Dit is een volledig nieuwe groep, maar dat mag geen excuus zijn. In het voetbal heb je momenten dat het loopt, nu zitten we in een fase dat het iets minder loopt. Het enige dat je dan kunt doen is voortwerken en snel weer een overwinning pakken.”

Door het grote aantal overtredingen lag het spel dikwijls stil. Speelde dat een rol?

“Dat zou een rol gespeeld kunnen hebben. Als na 20 minuten voor die tackle langs achteren met 2 voeten vooruit de juiste kaart getrokken wordt, dan speelt dat een rol.”

“Anderzijds: wij moeten veel slimmer worden, dat is iets dat onze tegenstanders wel hebben. Oké, het was misschien potig, maar het is het goed recht van Schriek om zo te spelen. Wij moeten harder worden in het duel.”

Racing blijft toch mooi 3e in het klassement. Hoe kijk jij daar naar?

“De resultaten van de andere ploegen wijzen erop dat dit een reeks is waarin iedereen van iedereen kan winnen. Bovenaan wordt toch wel wat met de punten gemorst. Ik denk niet dat je nu al veel conclusies moet trekken. Niks is onoverkomelijk. We moeten vooral naar onszelf kijken, iets scherper en gretiger zijn.”

“In de kleedkamer was het stil, maar je moet realistisch zijn: we pakken een punt en dat moet je accepteren. Je kunt en moet hier zeker nog eens over nadenken. Voor de zaken die verkeerd lopen, moet je een oplossing zoeken. Maar je moet ook al naar volgende week kijken, dan spelen we thuis tegen Merksplas.”

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld