Sportief

"Balen dat ik match op Schriek mis"

0
0
0
s2smodern
Zondag treedt Racing in de arena met Schriek. Stamnummer 24 mist in die wedstrijd Frederick Struijlaert, uitgerekend ex-Schriek. De linksachter incasseerde tegen Branddonk immers zijn derde gele kaart van het seizoen. 

Frederick Struijlaert is één van de vele nieuwe gezichten op Racing. In korte tijd heeft de verdediger zich opgewerkt tot basisspeler. Alles loopt op wieltjes, zeker als je naar de resultaten kijkt die Racing in deze competitiestart met hem in de ploeg behaalt.

Frederick, kun je eens vertellen hoe jij dit begin bij Racing beleeft?

"Ik heb voorlopig niet te klagen. In de voorbereiding heeft iedereen zijn kans gekregen en het is me gelukt om me te tonen. In het begin zat ik nog een beetje in mijn hoofd met de zware knieblessure die ik vorig seizoen had, maar dat is snel weggeëbd."

"In de eerste wedstrijden stond ik centraal achterin, daarna zette de trainer me op de linksback. Dat was ook de positie waar Racing me voor gehaald had. Ik vind van mezelf dat ik het centraal goed deed, maar op links wat minder. Ik heb er niet meteen een verklaring voor, want ik heb me heel snel kunnen aanpassen aan Racing en krijg het vertrouwen van de coach. Maar ik zie het zeker positief in: het moet én zal beter worden."

De verdediging staat als een huis, daar draag jij toch je steentje toe bij?

"Ik denk dat we in 6 matchen geen 10 kansen weggegeven hebben. Dat is dus één van onze sterktes. Het is belangrijk dat je organisatie goed staat en dat is het geval. De 0 proberen te houden is altijd het uitgangspunt, en zelf ook scoren natuurlijk."

"In die optiek was de 0-0 tegen Branddonk zaterdag wel een teleurstelling. We speelden geen goeie match, maar we hadden we enkele zeer grote kansen. Die moeten we benutten."

"Dinsdag hebben we voor de training in de kleedkamer nog eens gesproken over die 0-0. De analyse is dat onze eerste helft heel slap was en dat we na de rust een betere mentaliteit toonden. We moeten er onze lessen uit trekken en voortgaan. De knop is omgedraaid, nu bereiden we ons voor op de match in Schriek."

Jij speelde enkele maanden geleden nog voor Schriek, dat 11e staat met 7 punten. Wat voor een ploeg is dat?

"Ik heb ze dit seizoen al 2 keer zien spelen. Na het vertrek van een heel aantal spelers hebben ze eigenlijk een nieuwe ploeg. Ik denk niet dat er nog 4 basisspelers van vorig seizoen in de ploeg staan."

"We zullen sowieso vanaf de allereerste minuut scherp moeten zijn, want als je 1 keer verliest, kun je ineens 10e staan in het klassement. En dit is een reeks waarin de eerste kan verliezen van de 16e en omgekeerd. Wij mogen Schriek echt niet onderschatten en moeten ons 100% geven. Het is een ploeg die probeert te voetballen, dat zal dus anders zijn dan tegen Branddonk."

Leeft het daar, tegen Racing spelen?

"Ik denk dat er in Schriek al maanden over de wedstrijd tegen Racing gesproken wordt. Die jongens zullen scherp staan tegen ons. Ik verwacht veel volk. Ook voor enkele andere Racingers wordt het een speciale match, in eerste instantie natuurlijk voor Bram Kerckhofs en Lothar Hens, die vorig seizoen ook in Schriek speelden."

"Maar ook voor Kevin Huysmans, Christophe Van Dorst en Stein Stuyck zal het iets extra's hebben. Die hebben de voorbije jaren met Groen Rood Katelijne ook al tegen Schriek gespeeld en om één of andere reden zijn beide clubs niet echt bevriend met elkaar. Waarom weet ik niet precies, maar dat is altijd zo geweest."

"Zelf zal ik aan de kant moeten gaan staan en voor Racing supporteren, want ik heb zaterdag mijn derde gele kaart gekregen. Dat is echt balen, want die matchen tegen Schriek wilde ik natuurlijk voor geen geld van de wereld missen. Ik heb er niet goed van geslapen. Maar oké, ik moet me concentreren op de wedstrijd na Schriek en hopen dat Racing zondag de volle buit pakt."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld