Sportief

"Ik voel me echt klote"

0
0
0
s2smodern
Niels Mariën had zaterdag tegen Branddonk de 1-0 op zijn schoen. De middenvelder kwam ook in oog met de bezoekende doelman, maar kon het niet afmaken. Na de match blikte hij ietwat geëmotioneerd terug op die bewuste fase.

"Ik zag de ruimte rechts, begon te spurten en kreeg de bal perfect mee. Ze zeiden dat ik de bal rechts van de keeper moest leggen, maar ik besloot met de wreef op de doelman", doet Niels het relaas van zijn misser.

"Ik had dat doelpunt heel graag gemaakt. Dit was zo'n typische wedstrijd die je wint als je één keer scoort. Het heeft er misschien mee te maken dat ik niet die killer ben zoals een Kevin Huysmans. Ik voel me momenteel echt klote. We gaven niks weg, hebben een punt en hebben dit seizoen nog niet verloren, maar bij mezelf overheerst de teleurstelling van de gemiste kans."

"Branddonk heeft ons het voetballen moeilijk gemaakt. We hebben geen oplossingen gevonden, maar hadden toch de kansen om het af te maken. Daarom vind ik dat we de kopjes niet mogen laten hangen."

De coach klaagde over een mindere mentaliteit in de eerste helft. Wat vind jij daarvan?

"Ik heb er niet meteen een verklaring voor. We hadden goed opgewarmd. Tegen een stugge ploeg als Branddonk moet je je duels winnen en dat hebben we voor de rust inderdaad een beetje nagelaten. Je moet je in zo'n match knokken, dat hebben we misschien iets te weinig gedaan. Maar ik neem niemand iets kwalijk, want het zijn allemaal goeie gasten."

"Het liep anders na de rust, daarom is het een werkpunt dit we dit vanaf het begin moeten kunnen opbrengen. Maar dat hoort misschien ook wel bij de vorming van een nieuwe ploeg."

Heeft de leidersplaats jullie parten gespeeld?

"Niet echt. Iedereen wist dat Branddonk een ploeg is waar je vanaf minuut 1 klaar moet voor zijn. Ik denk niet dat we de match hebben verloren door eventuele druk door de leidersplaats. Het is plezant om 1e te staan. Dat wil zeggen dat je het verdient."

"Maar niemand dacht op voorhand dat we vanavond op één been zouden winnen. Wij zijn een ploeg in opbouw. Als je nuchter bent, moet je zeggen dat Lyra nog altijd titelfavoriet blijft. Al blijft het jammer dat dit voor eigen publiek gebeurt."

Bevalt Racing je?

"Ik ben heel blij dat ik naar hier gekomen ben. Echt waar. Ik heb me dit nog geen seconde beklaagd. We hebben een toffe groep, met keitoffe mannen. (lacht:) Zeker de Lo (Lothar Hens, die net voorbijwandelde, red). We hangen goed aan elkaar. We proberen elke week beter te worden, ook voetballend. De mentaliteit zit goed en de supporters zijn bangelijk. We krijgen vertrouwen van het bestuur en de trainers, echt top."

"Ik kom van Nijlen en rijd er 36 minuten over. Dat heb ik er graag voor over. Ik amuseer me hier. Dat ik meteen een basisplaats heb? Daar was ik op voorhand niet per se van uitgegaan. Ik wil me bewijzen en groeien. En stel dat ik eens naast de ploeg val, dan is het aan mij om te bewijzen dat ik er wel bij hoor. Ik doe gewoon mijn best. Als ik dan ook nog eens zou scoren… Ik ga daar alvast op oefenen…"

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld