Sportief

"0-0 is jammer en ontgoochelend"

0
0
0
s2smodern
Het kan niet elke week kermis zijn. Tegen een stug Branddonk kwam Racing niet verder dan de brilscore. James Van Vaerenbergh kaartte in zijn wedstrijdanalyse een gebrekkige mentaliteit aan.

James, met welk gevoel sta je hier na deze 0-0?

"We hebben een slechte wedstrijd gespeeld. In de eerste helft was er veel te weinig beleving, te weinig scherpte. We dachten dat alles vanzelf zou gaan. Maar in deze reeks zal geen enkele match vanzelf gaan."

"Bij balverlies viel Branddonk in blok terug. Zeker in de eerste helft zijn we er niet in geslaagd dat blok uit verband te spelen of kansen te creëren. Het was een heel zwakke eerste helft."

"Na de rust hebben we meer op gretigheid en mentaliteit gespeeld, want voetballend was het nog altijd niet zoals het moest zijn. Tegen een gegroepeerde ploeg moet je oplossingen zoeken, daar hadden we het moeilijk mee." 

"Maar toch: als je twee keer alleen voor de keeper komt, moet je er eentje van binnenshotten en heb je 3 punten. Want we hebben geen enkele kans tegengekregen. Dan is deze 0-0 jammer en ontgoochelend."

Wat kan de groep uit deze match leren?

"De les is: voetballend moet het beter, die oplossingen moeten we vinden en vanaf de eerste minuut moeten we scherper zijn. Anders gaan we het onszelf nog zeer moeilijk maken."

"Het loopt de voorbije weken vrij goed en dan denken sommigen: het zal wel gaan, mijn ploegmaat zal het wel oplossen. Maar je moet het voor elkaar oplossen. Neem initiatief en doe je job. Dat hebben veel spelers vanavond niet gedaan."

Speelde de koppositie in de hoofden?

"De leidersplaats was mooi meegenomen. Maar ik heb in de week tegen de spelers gezegd dat de eerste plaats maar op 3 momenten belangrijk is: na 10 matchen, na 20 matchen en op het einde van het seizoen. Op dit moment zijn we daar niet mee bezig. We willen alleen wekelijks de 3 punten pakken." 

"Leider zijn is tof en leuk, zeker ook voor de supporters, maar dit heeft geen extra druk gelegd op de groep. We waren in de eerste helft te gemakzuchtig en je ziet: als je in de tweede helft wél wil werken, krijg je toch kansen, hoewel je niet goed voetbalt."

"Ik ga niemand persoonlijk met de vinger wijzen. Je wint met 11 en verliest met 11. Of je speelt met 11 gelijk. Wie eventueel toch in zijn hoofd zat met de leidersplaats heeft vanavond een goeie les in nederigheid gekregen. Je moet knokken en werken. Dat is de enige manier om in deze reeks punten te pakken. Als je dat niet kunt opbrengen, zal het tegen elke ploeg moeilijk zijn."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld