Sportief

"Mentale weerbaarheid is een pluspunt"

0
0
0
s2smodern
Ook de tweede verplaatsing van het seizoen resulteerde in een gelijkspel. Na een knappe remonte van groen-wit snoepte Kontich in de slotfase alsnog twee punten af. "We spelen met een nieuwe groep met jonge spelers. Het is normaal dat alles nog niet op punt staat.'

James, hoe kijk je terug op de match?

"We spelen een zwakke eerste helft. Kontich bewoog slim en zat goed in de match. Wij voetbalden niet scherp genoeg en vonden weinig oplossingen. Na de pauze toonden we meer gretigheid, gaven we minder weg en bogen we de achterstand om. Het is zuur dat je op een stilstaande fase nog een gelijkmaker slikt, al is het op basis van de hele wedstrijd misschien wel verdiend. Iedere ploeg nam een helft voor zijn rekening."

Wat liep er mis in de eerste helft?

"In de eerste helft zag ik niet de scherpte en de gretigheid die ik wil zien. Het minste wat onze supporters verdienen, is een elftal dat er alles aan doet om te winnen. We moeten ook rustiger voetballen en voldoende praten op het veld. Na de 1-0 maakten we plots fouten terwijl onze verdediging pal stond in de voorbije matchen. Tijdens de rust werd er bijgestuurd. Wat er juist gezegd werd, blijft intern maar het is duidelijk dat er na de rust een ander Racing op het veld stond. We hebben goed geanticipeerd op het spel van Kontich en bogen de achterstand knap om."

Wat is je gevoel na de wedstrijd?

"We moeten de goede zaken meenemen naar de volgende wedstrijd, al zijn er zeker nog enkele werkpunten. De mentale weerbaarheid is een pluspunt. Dat toont aan dat de jongens er voor willen werken. Daarnaast geven we al tweemaal een voorsprong iets te makkelijk weg. We spelen met een nieuwe groep met jonge spelers. Het is normaal dat alles nog niet op punt staat. Of een puntje hier een goed resultaat is? We zijn niet bezig met het klassement. Wij trachten iedere match te winnen. Ook tegen Lyra zullen we proberen om punten te sprokkelen."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking
1ste Provinciale - speeldag 25
Datum za, 24 feb 2018 Beginn 20:00
Racing Mechelen
Racing Mechelen
Heikant Berlaar
Heikant Berlaar
-:-
Previous Matchnext MatchReset

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Racing Mechelen 23 51
2 Lyra TSV 21 48
3 KFC Lille 22 47
4 K. Berg en Dal V.V. 22 36
5 K. Kontich FC 22 35
    KRC Mechelen in beeld