Sportief

“Weer gefocust op automatismen”

0
0
0
s2smodern
Na de driepunter tegen Berg en Dal wacht, zaterdagavond, met Kontich een volgende lastige klip. Racing-trainer James Van Vaerenbergh blikt vooruit op de derde competitiewedstrijd.

James, de druk is wat van de ketel na de eerste, vroege overwinning?

“De spelersgroep was vooral blij met de zege. Op Racing is er altijd wel wat druk, daar moeten de spelers mee leren omgaan. Je moet het zo bekijken: het is een voorrecht voor de jongens om voor zo’n mooie club met zulke fantastische supporters te mogen spelen.”

Hoe zijn de trainingen deze week verlopen?

“Goed. We hebben opnieuw vooral op automatismen gefocust, want we weten dat het puur qua voetbal zeker nog niet is wat we willen brengen.”

“Op donderdag trainen we op het kunstgrasveld in De Nekker, daar kunnen we altijd op een goed terrein trainen, in alle omstandigheden. Dat is ook een meerwaarde voor inspeeloefeningen. Anderzijds is het toch anders dan een grasveld en is het telkens een beetje aanpassen.”

Hoe staat het met de ziekenboeg?

“Met de enkel van Andreas Luckermans gaat het de goede kant op. Hij loopt weer. Volgende week kan hij intensiever beginnen te trainen. Stein Stuyck zal vanaf volgende week ook volledig met de groep meetrainen en wordt daardoor ook selecteerbaar voor de wedstrijden. Kontich komt voor hen wel nog te vroeg.”

“Verder kan ik zaterdag geen beroep doen op Rombauts en Van den Meersche. Sabri Hmouda tot slot is nog niet speelgerechtigd.”

Kontich begon met een 2-0-zege tegen Branddonk en verloor vorige week met 1-0 in Schriek. Wat voor een ploeg is het?

“Kontich is vorig seizoen met een sterke ploeg gepromoveerd en is met de nodige ambitie aan dit seizoen begonnen. Het is een goed geheel met veel werkkracht en individueel talent.”


Bedankt, James, voor de vooruitblik.

Supporters, zaterdag op post!

Praktische info over Kontich FC-Racing kunt u deze link raadplegen.

Wafelverkoop 2017

Maak uw keuze:
Voornaam + Naam:
Mailadres:

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking
1ste Provinciale - speeldag 14
Datum zo, 26 nov 2017 Beginn 14:00
KVV OG Vorselaar
KVV OG Vorselaar
Racing Mechelen
Racing Mechelen
-:-
Previous Matchnext MatchReset

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
3 Witgoor Dessel 13 26
4 K. Berg en Dal V.V. 13 25
5 Racing Mechelen 13 25
6 K. Kontich FC 13 22
7 K. Sint-Job FC 13 18
    KRC Mechelen in beeld