Sportief

“Voor supporters blijven spelers lopen”

0
0
0
s2smodern

Met een 2-0-overwinning tegen Berg en Dal is de eerste driepunter van het seizoen al binnen. De kop is eraf, met dank aan al wie zijn beste beentje voorzette om dit resultaat te behalen. Trainer James Van Vaerenbergh had weinig redenen om te mopperen.


James, hoe heb jij de wedstrijd beleefd? 

“In het begin zat het wat mee. Door een misverstand bij hen achteraan kwamen we al na enkele minuten 1-0 voor. Dat is een perfecte start natuurlijk. Voor ons was het vanaf dan belangrijk om de controle over de wedstrijd te behouden en niet de fouten van  vorige week te maken.”

“Daar zijn we goed in geslaagd: we zijn druk vooruit blijven zetten en zijn niet achteruitgelopen. Alleen moeten we in balbezit nog wat rustiger zijn en moeten we het in bepaalde situaties beter uitspelen. Dat zijn werkpunten. Maar wat me plezier doet, is dat er een blok staat. De jongens bewijzen dat ze allemaal voor elkaar willen werken.”

Is dit het voetbal dat je verwacht van je team?

“Puur voetballend is het nog niet wat het moet zijn, maar 17 nieuwe spelers inpassen doe je niet in 1, 2, 3. We hebben tijd nodig om ons spel te verbeteren, al vind ik het toch al vrij positief. Als de basis er is, gekoppeld aan een goeie mentaliteit, dan kun je in voetbal al ver geraken.”

“Het is trouwens onze verdienste dat we scherper en gretiger speelden dan vorige week op Groen Rood. Zo hebben we enkele kansen gehad om de 3-0 op het bord te zetten. Nu kon nog altijd die 2-1 vallen en bleef het dus opletten. Maar we stonden goed gegroepeerd en hebben de wedstrijd tot een goed einde gebracht.”

Met 4 op 6 en 2 treffers van Huysmans in 2 matchen maakt Racing een goeie start.

“Als je Kevin Huysmans aantrekt, dan weet je wat je in huis haalt. Hij lost de verwachtingen in. Maar niet alleen in en rond de 16 van de tegenstander is hij belangrijk, Kevin werkt ook in andere sectoren van het veld heel hard voor de ploeg.”

“Wat die 4 op 6 betreft: ik wil er niet te veel punten op plakken. Vorige week hadden we er graag 3 gehad, misschien was 1 achteraf bekeken wel terecht. En als je daarna hoort zeggen dat Berg en Dal, Kontich en Lyra titelambities hebben, dan stonden we nog eens voor een moeilijk drieluik. We hebben nu 1 van die 3 opdrachten volbracht. De volgende 2 matchen gaan we met deze mentaliteit en steun van de supporters opnieuw iets proberen te rapen.”

De ambiance was prima, de schwung komt er ook in de tribunes weer in. Hoe ervaar je dat?

“De supporters waren vanaf het begin aan het zingen, tot de allerlaatste seconde. Ik zag dat sommige spelers na 70-75 minuten moe waren, maar voor deze supporters blijf je lopen. Deze overwinning is dan ook voor een stuk de verdienste van de fans.”

“Deze toestanden maak je heel weinig mee, zelfs in hogere reeksen. Wat hier gebeurt in de tribune, dat zijn kippenvelmomenten. De interactie ook na de wedstrijd tussen de spelers en de supporters: dit maakt de spelers alleen maar beter. De spelers krijgen adrenaline door al dat geroep en gezang.”

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld