Sportief

"Spelers mogen trots zijn op hun prestatie"

0
0
0
s2smodern
Hoewel Racing zijn meerdere moest erkennen in Brakel en het bekeravontuur daardoor in de tweede ronde eindigde, bleef niemand met een kater achter. Trainer James Van Vaerenbergh gaf zijn groep een dikke pluim.

James, met welk gevoel sta je hier na de 1-2?

"Meteen na de wedstrijd was ik ontgoocheld. Logisch, omdat je niet verwacht dat je tegen een sterke ploeg als Brakel zo'n prestatie kunt leveren en dan toch verliest. Anderzijds, en dat heb ik de spelers ook gezegd: ik wil geen enkele speler nu met het hoofd naar beneden zien zitten."

"Dit is een prestatie om trots op te zijn. Voetbaltechnisch was het misschien niet altijd even mooi, maar de mentaliteit, de wil, de gretigheid en de inzet die ik gezien heb, daar kun je als coach alleen maar tevreden over zijn."

"Wij hebben onze kansen gehad, Brakel heeft kansen gehad. Bij momenten hebben we de beste aanvallen op de mat gelegd, waar dan ook nog goeie mogelijkheden uit kwamen. Brakel versierde kansen op de counter en scoorde op een stilstaande fase." 

"Maar wij moeten en kunnen ons optrekken aan deze wedstrijd en moeten dit meenemen naar de rest van de voorbereiding en de competitie, die over enkele weken van start gaat."

Zeer deugddoend inderdaad en dat terwijl Racing nog altijd niet op volle sterkte kan aantreden. Er ontbraken veel spelers. Kun je daar iets meer over vertellen?

"Appie kon vanavond niet meedoen, omdat hij ziek was. Voor de rest zitten we nog altijd met een aantal geblesseerde spelers. Maar ik heb daarnet goed nieuws gekregen: komende week zullen er 3 of 4 kunnen aansluiten bij de groepstraining. Het gaat om Wout Kerckhofs, Yannick Dierickx, Maxime Van den Meersche en wellicht Augustin Ndondo."

Heb je ondanks alles toch nog werkpunten gezien?

"Zeker. We moeten nog wat efficiënter omspringen met onze kansen en werken aan de automatismen, maar dat is logisch. We zullen de komende dagen meer op die automatismen trainen. We werken nu stilaan toe naar een groep van 15-16 spelers. Iedereen heeft zijn kans gehad."

Wat ik ook nog kwijt wil, is dit: het doet echt plezier als je onze supporters bezig ziet en hoort. Vorige week in Vorselaar was het al plezant en idem vandaag tegen Brakel. Als je voor Racing met inzet speelt en er alles aan doet om een resultaat te halen, dan zijn de Racing-supporters altijd tevreden. Dat moeten de spelers goed beseffen."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld