Sportief

"We spelen altijd om te winnen"

0
0
0
s2smodern
Racing ontvangt zaterdagavond Olsa Brakel in zijn tweede wedstrijd om de Croky Cup. De club uit de tweede amateurliga belooft een lastige klant te worden. Trainer James Van Vaerenbergh blikt vooruit.

James, hoe is de week verlopen na de verdiende zege in Vorselaar?

"We hebben onder meer twee oefenwedstrijden gespeeld. Dinsdag in Heist-op-den-Berg, een club uit eerste amateur. Vanuit een goeie organisatie hebben we daar een degelijke wedstrijd gespeeld."

"Donderdagavond tegen Zwijndrecht, voor de beker van Antwerpen, was het echter zwak. We waren niet gretig genoeg en toonden te weinig wil. En toch: als we onze kansen afgewerkt hadden, hadden we die slechte wedstrijd nog kunnen winnen in plaats van met 1-2 verliezen."

Waar hamer je dan op, na zo'n nederlaag?

"Dat elke wedstrijd van belang is en dat je elke wedstrijd moet willen winnen. Dat het ook niet kan dat je elke keer in het begin van een wedstrijd op achterstand komt. En dat we efficiënter moeten omspringen met onze mogelijkheden."

Wat verwacht je van Brakel?

"Het is een goeie ploeg die bovenaan meedraait in tweede amateur. Dat wil al iets zeggen. Brakel heeft de voorbije jaren al enkele opmerkelijke en sterke bekercampagnes gespeeld. Het is een goed blok met scorend vermogen."

Kun je over je volledige kern beschikken?

"Neen, een aantal spelers is geblesseerd. Spelen zeker niet zaterdagavond: Dondo, Stuyck, Dierickx, Van den Meersche en Wout Kerckhofs."

Mik je desondanks op winst of blijft dit pure voorbereiding voor jou?

"Het is en blijft inderdaad voorbereiding. Maar zoals ik vorige week ook al zei: de beker van België is iets speciaals. Sowieso spelen we elke wedstrijd om te winnen. Als je de reacties van de supporters gezien hebt op Vorselaar, dan is het onze plicht om er alles aan te doen om nog een ronde verder te geraken."

Bedankt voor de vooruitblik, James. Veel succes morgen!

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld