Sportief

Stuyck: "Revalidatie verloopt goed"

0
0
0
s2smodern
Toen Stein Stuyck eind februari een zware kruisbandblessure opliep, was dat een mokerslag. De verdediger zag/ziet zijn voorbereiding op een nieuw avontuur bij Racing gedeeltelijk gedwarsboomd. Maar geen paniek, zegt Stein.

Stein Stuyck moet één van de dragende figuren worden in de nieuwe Racing-defensie. Zelf ziet de voormalige speler van Groen-Rood Katelijne dat uiteraard nog altijd volledig zitten. Bij het begin van zijn revalidatie zei Stein dat hij half september wedstrijdklaar wil zijn en die timing zit nog altijd snor.

Stein, hoe gaat het met jou?

"Vrijdag 23 juni zal het precies drie maanden geleden zijn dat ik mijn letsel opgelopen heb. Momenteel kan ik zeggen dat alles zeer goed verloopt. Ik doe volop kracht-, skipping- en coördinatie-oefeningen, weliswaar altijd in een rechte lijn. Zonder te draaien dus. De bedoeling is de spiermassa op peil te brengen."

"Over een week mag ik licht beginnen te joggen en over een drietal weken mag ik dan weer draaien en keren. Op dat moment zal ik echt kunnen zeggen of ik voor, achter of op schema lig. Maar tot nu toe heb ik geen last gehad van complicaties. Alles gaat zoals het moet. Ik ben dus hoopvol."

Je klinkt heel enthousiast.

"Dat ben ik ook. Op de dag van het incident was het natuurlijk een domper dat ik lang out zou zijn. Ne zure, zoals ze zeggen. Maar het voordeel was dat ik het al eens voorgehad had en dus wist wat me te wachten stond. Ik train bijna elke dag en aangezien die trainingen goed verlopen, geeft dat hoop."

Intussen zijn jullie met de spelersgroep al een eerste keer samengekomen om de nieuwe outfits te passen en gaf trainer James Van Vaerenbergh zijn eerste toespraak. Hoe is je dat bevallen?

"Het was een zeer positieve namiddag. Ik moet zeggen dat ik door de speech van de trainer alleen nog maar méér gemotiveerd ben dan ervoor. En ik was al enorm gemotiveerd. De trainer heeft gehamerd op discipline en teamgeest. Dat zijn ook voor mij twee pijlers die cruciaal zijn in het voetbal."

"We hebben meteen enkele goeie afspraken gemaakt en daarna hebben wij als spelers al eens kunnen kennismaken met elkaar. We hebben intussen ook een whatsapp-groepje gemaakt waarin we berichten met elkaar kunnen uitwisselen. Die relatie zal alleen nog groeien de komende weken en maanden."

Nog veel reacties gekregen op je transfer naar Racing?

"Toch wel, ja. Ik geef les in Walem, waar nog al wat KV-supporters wonen. Je kunt je hun reactie dus al inbeelden (lacht). Maar dat is allemaal positief bedoeld, al zijn er ook mensen die zeggen: "Oei, naar Racing? Daar zijn toch financiële problemen geweest?" Maar als ze dan zien hoe er gewerkt wordt en welke ploeg er op de been gebracht is voor volgend seizoen, dan zien ze dat we een goeie selectie zullen hebben."

"Het andere uiterste heb je ook: mensen die zeggen dat Racing nu wel zeker snel nog eens kampioen zal worden. Dan antwoord ik: dat is allemaal niet te voorspellen en daar moet je ook geen uitspraken over doen. Laten we vooral rustig en nederig blijven en heel, heel hard werken."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking
1ste Provinciale - speeldag 30
Datum zo, 29 apr 2018 Beginn 15:00
KFC Lille
KFC Lille
Racing Mechelen
Racing Mechelen
-:-
Previous MatchReset

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 29 65
2 KFC Lille 29 56
3 Racing Mechelen 29 53
4 K. Berg en Dal V.V. 29 48
5 K. Kontich FC 29 46
    KRC Mechelen in beeld