Sportief

Dani Correas Martinez naar Racing

0
0
0
s2smodern
Deze week maken we onze laatste transfers voor het seizoen 2017-2018 bekend. Vandaag is het de beurt aan Dani Correas Martines, een 21-jarige aanvaller van eersteprovincialer FC Borght uit Grimbergen.

Dani, kun je je levenswandel kort beschrijven?

"Op mijn 3e ben ik beginnen te voetballen. Dat was in de zaal. Dat lag me en daarom heb ik me wat later ook ingeschreven in een veldvoetbalclub, bij Ukkel. Na 4 jaar ben ik verhuisd naar RS de Jette, waar ik 5 jaar gebleven ben. Daarna heb ik nog een stapje hoger kunnen zetten en ben ik bij Woluwe Zaventem beland, een club die bekend stond om haar goeie jeugdopleiding."

"In Zaventem heb ik 4 jaar gespeeld, van de U15 tot de beloften. Indertijd was Mario Michiels daar aan de slag. Maar op een gegeven moment heb ik mijn ligamenten gescheurd en was het verhaal voorbij. Toen ben ik naar Ganshoren verhuisd. Daar heb ik een maand of 2, 3 in de reserveploeg gespeeld en daarna ben ik overgeheveld naar de eerste ploeg."

En intussen speel je bij FC Borght.

"Klopt. Het was eigenlijk de bedoeling dat ik nog een tijdje voor Ganshoren zou spelen, maar de club heeft een aantal akkoorden niet gerespecteerd. Ik woon nog altijd in Ganshoren (vlak bij Koekelberg, red), maar zo ben ik uiteindelijk bij Borght beland. Dat is een club uit eerste provinciale Brabant. Momenteel staan we 7e, op 1 punt van de 5e plaats. In onze reeks staat Kampenhout op kop."

Hoe vergaat het je daar?

"Op cruciale momenten heb ik liggen sukkelen met wat kleine blessures. Daardoor heb ik niet zo veel kunnen spelen als ik zou willen. Maar dat motiveert me dubbel zo hard om er volgend seizoen weer helemaal te staan. Ik ben zeer gelukkig dat ik bij een club als Racing Mechelen terechtkan."

"De sportieve cel heeft me uitgelegd waar de club naartoe wil en dat heeft me veel vertrouwen gegeven. Racing is zijn financiële problemen aan het wegwerken en wil op termijn de rol spelen die het verdient. Om te beginnen is dat weggeraken uit de provinciale reeksen, want daar hoort Racing niet thuis. Racing hoort in het nationale voetbal te spelen. Dit is een zeer interessant project."

Ken je de club?

"Zeker. Racing heeft een naam en geschiedenis. Het is een club met een reputatie, en dat bedoel ik uiteraard positief. Iedereen weet dat Racing geweldige supporters heeft die veel sfeer maken. Het kan er wel eens warm zijn, zo hoort het. Alles is aanwezig om weer naar boven te kijken en de supporters gelukkig te maken. Hopelijk keren ze volgend seizoen massaal terug om ons te steunen."

Jij kent 1e provinciale, al is het dan een andere reeks. Wat voor soort voetbal wordt er gespeeld?

"Mensen hebben soms een verkeerd beeld van de reeks. Ik ben daar al serieus wat spelers tegengekomen die eigenlijk op een hoger niveau meekunnen. Er wordt soms goed voetbal gespeeld. Maar het klopt ook dat het er fysiek aan toegaat, met veel duels en ook nogal wat overtredingen."

Wat voor type voetballer ben jij?

"Ik ben een middenvelder die nu vooral vooraan speelt. Als 9, op de flank, links, rechts: het maakt me niet zo veel uit eigenlijk. Ik ben vrij groot en sterk in de lucht. Technisch ga ik mezelf niet vergelijken met Ronaldinho, maar ik kan zeker mijn mannetje staan. En ik ben een werker. Ik vecht voor de bal en voor mijn ploeg."

Dani, van harte welkom en veel succes op Racing!


Transfers:
- Kevin Huysmans
- Andreas Luckermans
- Lothar Hens
- Stein Stuyck
- Bram Kerckhofs
- Wout Kerckhofs
- Yannick Dierickx
- Freek Heyvaert
- Niels Mariën
- Frederick Struijlaert
- Christophe Van Dorst
- Fréderic Ledent
- Thibault Borrens
- Abderrahman El Mahssaoui
- Dani Correas Martines

Spelers die blijven:
- Gianni De Ruysscher
- Sacha Fontaine
- Yentle De Maegd
- Jorge Verschuren
- Maxime Van den Meersche
- Savio Stoffels
- Gianni Rombauts
- Eliano Rombauts
- Stijn Ureel

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking
1ste Provinciale - speeldag 30
Datum zo, 29 apr 2018 Beginn 15:00
KFC Lille
KFC Lille
Racing Mechelen
Racing Mechelen
-:-
Previous MatchReset

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 29 65
2 KFC Lille 29 56
3 Racing Mechelen 29 53
4 K. Berg en Dal V.V. 29 48
5 K. Kontich FC 29 46
    KRC Mechelen in beeld