Sportief

Racing bindt doelman Ledent aan zich

0
0
0
s2smodern
Fréderic Ledent mag zich vanaf volgend seizoen Racinger noemen. De 27-jarige Antwerpse doelman verlaat Berchem, dat momenteel aan de leiding staat in tweede amateurklasse B. "Met Racing kom ik bij een soortgelijke traditieclub terecht. Ik ben 200% gemotiveerd."

Fréderic wordt 1 van de 3 doelmannen in de A-kern, samen met Gianni De Ruysscher en Stijn Ureel. Op zijn leeftijd injecteert hij een dosis ervaring in de spelersgroep.

Fréderic, kun je je sportieve levensloop beschrijven?

"Ik ben beginnen te voetballen in het Katholieke Sportverbond. Eerst op het veld, maar ik werd al snel in het doel geduwd (lacht). Op mijn 10e ben ik naar een "gewone" club verhuisd. Dat was Duffel. Daarna speelde ik achtereenvolgens in de jeugd van KV Mechelen, Beerschot en Beveren. In Beveren schopte ik het tot de A-kern, ik was er enkele seizoenen derde doelman."

"Na de fusie in Beveren ben ik een eerste keer, voor twee seizoenen, naar Berchem getrokken. Daarna volgde Katelijne. Daar ken ik huidig keeperstrainer Guido Van Limbergen trouwens van. Na Katelijne ging ik naar City Pirates, waar ik drie jaar in doel stond en drie keer de eindronde speelde in 4e klasse. Na 3 jaar vond ik mezelf klaar voor een stapje hogerop en ben ik teruggekeerd naar Berchem."

"Jammer genoeg ben ik daar een week voor de start van de competitie geblesseerd geraakt aan mijn heup. Ik was op zich wel snel hersteld, maar mijn collega-doelman speelde heel goed en is daarna niet meer uit doel verdwenen. Jammer voor mij, maar zo gaat dat nu eenmaal. Op dit moment strijden we voor de titel in tweede amateur B."

Met Racing kies je sportief voor een stapje terug dan?

"Berchem wilde me graag houden, maar ik heb beslist om de club te verlaten. Berchem is een mooie club, maar de combinatie van 4 keer trainen en een wedstrijd in het weekend is zwaar in combinatie met mijn werk. Ik ben veel op de baan voor mijn werkgever Dixon & Company, een Belgisch consultancy- en recruitmentbedrijf. Ik ben daar een nieuwe taak aan het opzetten en ben daardoor veel op de baan in België en Nederland. Als ik 's avonds niet train, klop ik lange dagen op het werk."

"Plus: ik wil spelen. In dat opzicht vind ik Racing een zeer interessante club. Toen Racing mij zijn project uitlegde, is dat in mijn hoofd blijven hangen. Het is één van de redenen ook waarom ik zo snel beslist heb. Ik keek uit naar een club met ambitie en die ambitie ook toont. Ik zie het project vorm krijgen in de vorming van de kern, met spelers die kwaliteit bieden. We zullen volgend seizoen een goeie ploeg hebben, daar twijfel ik geen moment aan."

Wat zijn je kwaliteiten als doelman?

"Ik probeer veel te coachen. Ik praat veel met mijn verdediging en de 6 en 8, de twee centrale middenvelders. Ik vind dat belangrijk. Verder zeggen ze dat ik sterk ben op mijn lijn en sterk ben in 1-tegen-1-situaties. Ik kom ook graag tussenbeiden bij hoge ballen."

"Ik ben erop gebrand om te spelen en te presteren. Bij City Pirates speelde ik enkele eindrondes, dat was leuk. Van die ervaring wil ik opnieuw proeven, of zelfs nog beter doen. Ik ben 200% gemotiveerd en hoop dat ook de supporters er weer in geloven en achter ons zullen staan."

Ken je Racing een beetje?

"Net als Berchem is Racing een echte traditieclub met veel fanatieke supporters. Aan alles merk je dat het een grote club is. Neem de interviews met de nieuwe spelers op jullie website en Facebook: er zijn heel weinig clubs die het zo aanpakken."

"Verder heb ik mijn licht ook eens opgestoken bij Tim Verstraeten en Gregory Carrez, twee ploegmaats bij Berchem die allebei een Racing-verleden hebben. Ze hebben me niks dan goeds over Racing verteld en uitgelegd dat Berchem en Racing soortgelijke omgevingen zijn."

"Van de nieuwe spelers ken ik Christophe Van Dorst, van mijn tijd bij City Pirates, en Stein Stuyck van mijn periode in Duffel. De achterlijn ken ik dus al (lacht). En ik ken ook een aantal fans. Ik woon met mijn vriendin in Antwerpen, maar zij is van Mechelen en dus komen we veel in Mechelen. Haar familie aan mama's kant is Racing-gezind, met echt een aantal fantatieke supporters erbij die nu nog komen kijken."

"Op familiefeestjes heeft dat de voorbije weken tot wat grappige taferelen geleid. Dan kwamen ze me zeggen: "Je moet voor de Racing komen spelen, hé" en antwoordde ik: "Dan moet Racing me eens bellen, hé". Ik ben vaag gebleven over mijn komst naar Racing en heb er eigenlijk tegen veel mensen gewoon over gezwegen. Ik ben benieuwd naar de reacties (lacht)..."


Transfers:
- Kevin Huysmans
- Andreas Luckermans
- Lothar Hens
- Stein Stuyck
- Bram Kerckhofs
- Wout Kerckhofs
- Yannick Dierickx
- Freek Heyvaert
- Niels Mariën
- Frederick Struijlaert
- Christophe Van Dorst
- Fréderic Ledent

Spelers die blijven:
- Gianni De Ruysscher
- Sacha Fontaine
- Yentle De Maegd
- Jorge Verschuren
- Maxime Van den Meersche
- Savio Stoffels
- Gianni Rombauts
- Eliano Rombauts
- Stijn Ureel

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld