Sportief

Christophe Van Dorst wordt Racinger

0
0
0
s2smodern
Met Christophe Van Dorst versterkt Racing met het oog op komend seizoen zijn rechtsachter-positie. De bijna 24-jarige Van Dorst verlaat straks Groen Rood Katelijne. "Samen met de supporters van Racing wil ik er een mooi seizoen van maken", zegt hij.

Christophe, welke watertjes heb jij al doorzwommen?

"Ik voetbal sinds mijn 5 jaar. Ik ben begonnen bij Reet, waar ik nu nog altijd woon. Op mijn 7e ben ik naar Germinal Beerschot verhuisd. Door een rugblessure ben ik daar moeten vertrekken. Daarna volgden één seizoen Beveren en 4 jaar Rupel Boom, waarvan 2 jaar bij de reserven."

"Na Boom heb ik mijn debuut gemaakt in een eerste ploeg. Dat was bij Merksem, het huidige City Pirates. Merksem speelde toen in 4e klasse. In mijn eerste jaar daar heb ik veel gespeeld, het jaar erna was het wat minder. Daarom heb ik toen gekozen voor een transfer naar Groen Rood Katelijne in 1e provinciale, waar ik 3 jaar gespeeld heb. Ik kan tot nu al terugblikken op een mooi parcours, waarin ik veel toffe mensen leren kennen heb."

Ben je altijd rechtsback geweest?

"In de jeugd heb ik op de 6, 8 en de 10 gespeeld. Maar de laatste drie jaar sta ik rechtsachter en dat bevalt me goed. Het is mijn positie geworden. Het zijn op die positie drie mooie jaren bij Groen Rood geworden. Het is een leuke club, met veel beleving en een mix van Racing- en KV-supporters. Dat geeft een ietwat aparte sfeer, maar het zijn stuk voor stuk zeer goeie mensen. We hebben er twee keer op rij de eindronde gespeeld, dat is toch niet niks."

Jij kent Kevin Huysmans en Stein Stuyck, die ook naar Racing komen, dus door en door?

"Hun komst naar Racing heeft zeker meegespeeld in mijn beslissing om ook naar jullie te komen. Het is altijd plezant en makkelijker om ergens aan te komen als je er al iemand kent. Hun kwaliteiten? Stuyck is de nuttigste speler die je in je ploeg kunt hebben. Iemand die zorgt voor coaching, sterk is in het duel, met een goeie passing… Een leider ook."

"Huysmans' sterke punten moet ik niet uitleggen, zeker? Hij scoort uit elke hoek. Ik heb hem nu al 3 jaar in topvorm gezien bij Groen Rood en dat zal hij volgend seizoen ook zijn op Racing."

Ken jij Racing?

"Ik heb er al een aantal keer tegen gespeeld. Met de reserven van Boom nog, op het eerste veld. Een groot veld! Racing is voor mij een echte traditieclub. Tik de naam "Racing" in op google en je bent een jaar bezig om alles van de club uit te pluizen. Dit seizoen ben ik komen kijken naar de matchen tegen Diegem en City Pirates, dus heb ik al wat kennis kunnen maken. Er waren toen wat minder supporters, maar die zullen volgend seizoen wel terugkeren, denk ik."

Wat vind je van het huidige Racing?

"Het is me vooral opgevallen dat jullie nu met een heel jonge ploeg spelen. Voor 3e amateur heb je meer ervaring nodig. Dat zeggen de huidige spelers zelf ook. Voor volgend seizoen zal Racing die ervaring alvast hebben, ook ervaring van 1e provinciale, want dat is echt belangrijk. Je mag niet onderschatten dat een aantal spelers die reeks goed kent, dat is een voordeel."

Wat zijn je verwachtingen voor volgend seizoen?

"Ik hoop hoog te eindigen met de ploeg en zelf veel te spelen. Ik hoop op zo weinig mogelijk blessures ook uiteraard. Dit seizoen ben ik twee keer 6 weken out geweest. Eén keer door een probleem met mijn ligamenten, de andere keer had ik een voetbeentje gebroken. Maar nu speel ik al weer een paar weken, zonder problemen."

"Met Racing moeten we er een mooi seizoen van maken. Ik hoop dat de supporters ons hun volle steun zullen verlenen. Zij zullen een belangrijke rol spelen. We zullen een goeie groep hebben en ik ben ervan overtuigd dat alle spelers met veel trots het Racing-shirt zullen dragen."


Transfers:
- Kevin Huysmans
- Andreas Luckermans
- Lothar Hens
- Stein Stuyck
- Bram Kerckhofs
- Wout Kerckhofs
- Yannick Dierickx
- Freek Heyvaert
- Niels Mariën
- Frederick Struijlaert
- Christophe Van Dorst

Spelers die blijven:
- Gianni De Ruysscher
- Sacha Fontaine
- Yentle De Maegd
- Jorge Verschuren
- Maxime Van den Meersche
- Savio Stoffels
- Gianni Rombauts
- Eliano Rombauts
- Stijn Ureel

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld