Sportief

"De jonge gasten kunnen zich tonen"

0
0
0
s2smodern
Op een 3-0 achterstand komen en terugkomen tot 3-2, daar had een gelijkspel ingezeten dat zelfs niet gestolen zou zijn op basis van de 2de helft. Dat was het verdict in onze vorige wedstrijd tegen Nijlen en dus kijken we momenteel al aan tegen een achterstand van 11 punten op de voorlaatste, Betekom. Datzelfde Betekom won zijn vorige wedstrijd tegen onze volgende tegenstander, KFC Houtvenne.


Bij KFC Houtvenne speelt er iemand die bij de meesten wel een belletje zal doen rinkelen: Bart Deelkens. Een speler die 13 seizoenen lang de kleuren van Westerlo verdedigde en kan rekenen op tonnen ervaring.

Mario, in de vorige wedstrijd komen we terug tot 3-2 na een 3-0 achterstand. Kwamen we dan zo bevrijd terug uit de kleedkamer of was Nijlen nonchalant aan het spelen?

"We waren zelf redelijk slap begonnen aan de wedstrijd. Ik vond dat we niet 100 % in ons doen waren. Eigenlijk had Nijlen niet zoveel kansen maar het zijn de stilstaande fases waar ze heel sterk in zijn, waar we ook voor gewaarschuwd hadden, en waar we dan nog zeer slap uitverdedigen. Dat is onbegrijpelijk. Voor de rest een heel gelaten eerste helft om dan bij de rust eens goed de levieten te lezen."

"Dan kwam iedereen toch weer scherper uit de kleedkamer en begonnen we ook beter te spelen. Nijlen wist het even niet meer, ze waren mogelijk een tikkeltje nonchalanter. Maar we kregen wel de kansen, ook om gelijk te komen."

"Ik vind het heel spijtig dat we in die eerste helft die drie goals tegen krijgen, zeker omdat we ook zo op gehamerd hadden op die stilstaande fases. Dat is dan wel heel jammer, zeker met die goede 2de helft. Er zat zeker meer in."

Bijgevolg doen we dan ook een slechte zaak in het klassement, denk je dat de redding nog mogelijk is?

"Omdat er drie ploegen zakken wordt dit nog moeilijk. Maar we zijn aan een stadium gekomen waar we elke week proberen te gaan om die drie punten te halen. En dat plaatje van het klassement, daar proberen we niet te veel rekening mee te houden. We hopen nog korter te komen, maar het zal moeilijk worden. Het belangrijkste is dat we goed voetbal spelen met veel plezier en dat de sfeer er goed in blijft. Hoe korter we dan ook komen, hoe beter."

Hopelijk thuis tegen Houtvenne dan. Zij verloren hun vorige wedstrijd tegen Betekom en er is sprake van enige nervositeit. Groeit het geloof dan in onze winstkansen?

"Ik kan me de wedstrijd ginder nog herinneren (5-0). Daar zijn we gewoon weggetikt naar het belachelijke toe. Ik hoop dat we nu kunnen laten zien dat we geƫvolueerd zijn. Dat we toch kunnen meedoen, want ginder hebben we de hele tijd achter de feiten gehold. Dat was de match waar we het hardst hebben afgezien."

"Ik hoop dat we ons morgen kunnen revancheren en we laten zien dat we sindsdien beter zijn geworden. Dat zou me pas blij maken, en ik zou nog blijer zijn als we drie punten thuis kunnen houden."

Kunnen we daarvoor rekenen op een volledige kern?

"We zitten op dit moment met bijna een volledige ploeg geblesseerden. Teirlinckx, Telen, Nzabahoza en Van Den Meersche zijn geblesseerd. Van Delm is al een heel week ziek en heeft nog niet kunnen meetrainen. Veel afwezigen dus, maar dan is het aan de jonge gasten om zich te tonen. Dat hebben ze de voorbije weken al goed gedaan. Het is fijn dat veel van onze eigen jeugd kan voetballen op dit niveau, en als ze het dan ook goed doen stemt me dat alleen maar blij."

Is het niet lastig werken met zoveel geblesseerden?

"Dat is, maar het is nu niet anders dus we gaan er niet over klagen. Ik ben iemand die heel graag met jeugd werkt en altijd met jeugd gewerkt heeft. Ik zou mijn eigen principes verloochenen als ik hierover klaag. Ik ben heel blij dat ik er zoveel kan inbrengen, en als ik zie dat ze dat meer dan behoorlijk doen ben ik daar heel tevreden over."

"Dat is ook een opsteker voor alle jeugdtrainers van Racing die daar veel tijd en werk hebben ingestoken en dat het dan toch zijn vruchten afwerpt. Het is voor sommigen misschien nog te vroeg om ze in te brengen, maar beter vroeg dan niet."