Sportief

“Eerste keer 2 goals in één match”

0
0
0
s2smodern
Op Auguy Dondo kan Racing altijd rekenen. Tegen Herkol Neerpelt scoorde de middenvelder niet één, maar twee keer. “We zitten op het goeie spoor.”

Auguy, het was een verdiende bekeroverwinning?

“Ik vind van wel. We speelden een solide match en hebben eigenlijk nog iets te veel kansen gemist. We moeten nog een beetje aan onze efficiëntie werken.”

“Maar we zitten zeker op het goeie spoor, met een goeie mentaliteit in de selectie. Het mooie is dat er nog ruimte is voor progressie.”

Klopt, en dat is ook logisch met enkele nieuwkomers in de kern, niet?

“Er is kwaliteit bijgekomen. De nieuwe jongens brengen een “fraicheur” in de selectie. Met die jongens erbij kunnen we nu ook eens op een andere manier spelen dan vorig seizoen. Dat is alleen maar positief.”

“Wannes Janssens, Nils Van Delm en Dean Malezsewski brengen de groep elk op hun manier veel bij. Ze zijn in korte tijd ook al heel goed geïntegreerd.”

Jij speelde in een vrij aanvallende positie tegen Neerpelt. Is dat jouw geliefkoosde spel?

“Da’s een moeilijke vraag (lacht). Ik heb vorig seizoen zowat overal gestaan en ik heb alles even graag gedaan.”

“Maar okay, ik geef ook wel toe dat ik heel graag net achter onze aanvallers speel. Vanuit het middenveld kan ik het spel goed lezen en mee sturen. Daar voel ik me op m’n gemak en ben ik vrij in mijn handelingen.”

“We krijgen veel offensieve vrijheid van de coach, maar mogen onze defensieve taak natuurlijk niet verwaarlozen. Dat ligt me echt wel.”

Je scoorde twee keer tegen Neerpelt. Kun je de fases eens beschrijven?

“Bij de 1-0 zag ik dat Nils Van Delm ging voorzetten. Ik stond aan de tweede paal klaar om binnen te werken met mijn hoofd. De 2-0 was evenzeer het gevolg van goed samenspel.”

“Het was de eerste keer dat ik twee keer scoor in één match. Ik zal m’n best doen om het dit seizoen te overtreffen (lacht). Ik denk sowieso dat er nog veel doelpunten zullen volgen.”

“Vorig seizoen heb ik er 6 of 7 gemaakt, denk ik. Ik probeer daar dit seizoen boven te gaan.”

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld