Sportief

Coach Van Vaerenbergh: "Even rusten nu"

0
0
0
s2smodern
Met een overwinning na penalty's op het veld van Oostkamp heeft Racing de kers op de taart gezet van een schitterende campagne. De overwinning in de finale van de eindronde vormt het orgelpunt van hard labeur en een perfect getimede vormcurve.

Trainer James Van Vaerenbergh beschikte voor deze finale over een verhakkelde selectie, maar haalde met zijn spelers het onderste uit de kan. De promotie naar de nationale reeksen was al een feit, maar met deze zege zet groen-wit een mooie streep onder het seizoen. 

Coach, de match die er op papier te veel aan was, is goed uitgedraaid. Wat is jouw analyse?

"We zijn ongelofelijk goed aan de wedstrijd begonnen. Na nog geen 10 minuten stond het al 0-2. Het balletje ging goed rond en er was geen vuiltje aan de lucht, tot we zelf een paar goals weggaven."

"Bij de 1-2 kregen we de bal achterin niet goed weg. Daarna waren er kansen aan beide kanten, Oostkamp benutte er eentje van om op gelijke hoogte te komen. Na slecht uitverdedigen werd het dan zelfs 3-2."

"De tweede helft verliep evenwichtig, zonder veel gevaar. Toch hadden we enkele kansjes, waarvan Fontaine gebruik maakte om er 3-3 van te maken. Verlengingen dus, en daarin wilden wij net iets meer dan zij, had ik de indruk."

"Uiteindelijk hebben we de klus geklaard met strafschoppen. Opdracht volbracht, zou ik zeggen."

Dat zouden wij ook zeggen. Grote vreugde achteraf?

"Zeker. Het is een ongelofelijke week geweest: de finale spelen, de finale niet spelen, de finale wel spelen, de finale niet spelen… Die onzekerheid heeft bij iedereen van ons tot een een zure smaak geleid."

"Anderzijds heeft de hele situatie ons nog meer gemotiveerd om een laatste keer onze troeven op tafel te leggen. Ik zag op het veld een zeer grote wil om te winnen. Bij dezen geef ik een pluim aan de spelers en tegelijkertijd aan de hele club."

Je had maar één vervanger op de bank zitten. Hoe ging je om met die moeilijke omstandigheden?

"We hebben het moeten nemen zoals het is. Mijn spelers kunnen geen vakantie blijven nemen. Neem daarbij nog enkele blessures en je hebt eigenlijk op voorhand al een paar excuses."

"Maar voor mij bestaan er geen excuses in het voetbal. De jongens die gespeeld hebben, hebben bewezen dat ze ook kwaliteiten hebben."

Hoe schat je Oostkamp in? Waren ze op volle sterkte?

"Ik ben er zeker van dat ze er alles aan gedaan hebben om te winnen. Op hun kunstgrasveld hebben ze getoond dat ze ook kwaliteit in huis hebben."

"Kijk: voor het seizoen werd hier en daar gezegd dat Racing bij de degradatiekandidaten hoorde. Toen we dan een knappe reeks van overwinningen neerzetten, was er zogezegd geluk mee gemoeid. En toen we de eindronde speelden, werd er gefluisterd dat we in de zwakste van de 2 reeksen uitkwamen."

"Wel, ik denk dat we op het veld bewezen hebben wat we waard zijn."

Het is een heel lang seizoen geweest. Tijd nu voor vakantie?

"Ja, even rusten nu. Het zijn slopende weken geweest. Maar na een paar dagen zal het toch weer beginnen te kriebelen, hoor. Onbewust ben ik zelf al met volgend seizoen bezig. Zo heb ik op Oostkamp van mijn team dingen gezien die ik zeker meeneem naar volgend seizoen."

"Dinsdag hebben we met de technische staf en een delegatie van het bestuur nog een vergadering en evaluatie van het afgelopen seizoen. Daarna plannen we ook nog een samenkomst met de spelers in, als pasmoment en kennismaking voor 2018-2019. Daarna ga ik zelf op vakantie."

"Op 19 juli is het dan weer bittere ernst, want dan staat de eerste training op het programma. Waar die precies zal zijn, zijn we nog volop aan het bekijken, want de velden op Racing worden momenteel volop klaargestoomd. Ik heb al goeie dingen gehoord over de werkzaamheden aan ons hoofdveld. Als dat veld goed ligt, dan zullen onze voetballende kwaliteiten volgend seizoen nog beter tot uiting komen." 


Coach, geniet samen met jouw collega's van de technische staf en alle spelers van een welverdiende vakantie. Bedankt voor dit geweldige seizoen. We zien jullie heel graag in juli terug!

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld