Sportief

“Niet makkelijk, maar spelen om te winnen”

0
0
0
s2smodern
Racing speelt donderdagavond de finale van de interprovinciale eindronde in Oostkamp. Zonder inzet, want beide clubs zijn al zeker van promotie. “We zullen toch nog eens het beste van onszelf geven”, zegt trainer James Van Vaerenbergh.

Racing speelt donderdagavond, maar wel degelijk “onder voorbehoud”. Onder voorbehoud wil zeggen dat Racing niet akkoord gaat met de afwikkeling van deze finale en zodoende al zijn rechten wil vrijwaren. Daarmee beschikt de club over een juridische basis om achteraf protest aan te tekenen, mocht dat nodig zijn.

James, de promotie is een feit, maar de finale moet toch gespeeld worden. Hoe moeilijk is het om je hier nog voor op te laden?

“Het is zeker niet makkelijk. Het ene moment spelen en dan weer niet, en zo heen en weer tot we dinsdagochtend de definitieve beslissing te horen kregen dat we toch moeten spelen.”

“Op dat moment zijn we meteen beginnen rond te bellen en mailen om te zien of we voldoende spelers hebben. Want: we weten nu dat we moeten spelen en in dat geval moeten we het beste van onszelf geven.”

Wie is er beschikbaar van de kern en wie niet?

“Dit is de selectie: De Ruysscher, Dondo, Dierickx, Rombauts, Stuyck, Struijlaert, Fontaine, Hens, Mariën, Stoffels, Hmouda, Bram Kerckhofs en Manou Muimba.”

“Zijn verhinderd: Ledent, Borrens, Wout Kerckhofs, Dekleermaeker, Van Dorst, Luckermans en Huysmans.”

Dus speel je ondanks een gedecimeerde kern toch om te winnen?

“Zo is het. Als je speelt, speel je om te winnen. Dit hebben we een heel seizoen gedaan. Onze betrachting is ook om deze wedstrijd te winnen, zeker na de cinema die door verschillende partijen gespeeld is.”

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld