Sportief

“Gespeeld, ondanks advies van de dokter”

0
0
0
s2smodern
Frederic Ledent is dinsdag geopereerd aan zijn linkerschouder. De doelman sukkelde al maanden met dat gewricht, een operatie was noodzakelijk. “Er werd me aangeraden in de eindronde niet meer in actie te komen, maar dat wilde ik niet”, zegt Frederic.

Frederic, wat was er precies aan de hand?

“In januari heb ik een trap tegen mijn schouder gekregen en toen is de pijn begonnen. Bij de minste beweging had ik last van hevige steken in het gewricht, waardoor ik de voorbije maanden heel veel pijnstillers moeten slikken heb.”

“Uit een MRI bleek dat ik best niet te lang voortspeelde op deze manier. De dokter die me onderzocht raadde me zelfs af om de eindronde te spelen, maar dat kon ik niet maken. Ik heb op mijn tanden gebeten en heb het einde gehaald.”

“Dinsdag ben ik dan onder het mes gegaan. Er bleek ook een stukje in mijn biceps afgescheurd. De operatie was zwaar en dringend tegelijkertijd.”

En nu, hoe ziet jouw revalidatie eruit?

“Ik ben net weer thuis en lig nu in bed met een brace rond mijn schouder. Niet zo plezant, maar ik zal dat toch 6 weken moeten doen. Ik moet veel rusten en mijn arm af en toe lichtjes bewegen, zodat hij toch wat soepel blijft. Maar ik mag hem zeker nog niet omhoog steken.”

“Daarna volgen 6 weken stabiliteitsoefeningen en dan nog eens 6 weken krachtoefeningen. Dan zijn we dus al dik 4 maanden ver. In het ideale geval kan ik over een maand of 4 weer spelen, in het slechtste geval is het 6 maanden.”

“Maar ik ben een optimist en zal er alles aan doen om die periode van inactiviteit zo kort mogelijk te houden, zodat ik snel weer voor Racing kan spelen. Zodra ik naar de kine ga, zal ik vragen of ik in plaats van de beoogde 3 behandelingen per week 4 of 5 keer mag komen.”

We zien dat je op Facebook al veel steun gekregen hebt van de Racing-fans?

“Klopt. Ik heb nog nooit zoveel likes en berichtjes gekregen op Facebook. Dat doet enorm deugd.”

De promotie is een feit, hoe kijk jij terug op de voorbije maanden?

“Ik ben enorm tevreden over de stap die ik van Berchem naar Racing zette. Ik ben in een zeer jonge groep terechtgekomen, maar het is een zeer gretige bende die hard voor elkaar werkt. Ik moet zeggen dat ik me daar super goed in voel, in die groep.”

“We hebben sportief even een dipje gehad in het voorjaar en toen zijn er wat dingetjes gebeurd, maar dat hoort erbij. Dat is zo bij clubs met een hevige aanhang. Dat is in eerste klasse ook zo. Uiteindelijk staan de fans allemaal achter ons en hebben we samen een stevig feestje kunnen vieren.”

“Ik ben heel trots op wat we met de supporters, het bestuur en de spelersgroep dit seizoen samen gerealiseerd hebben. Dit is een resultaat dat zeker gezien mag worden.”

Volgend seizoen spelen we in 3e amateur. Ken je die reeks?

“Als we dit seizoen kunnen evenaren qua prestaties, dan zullen we volgend seizoen weer een goed seizoen draaien. Wij komen beter voor de dag tegen goed voetballende teams, zoals afgelopen seizoen Lyra en Berg & Dal. Wel, dat soort voetbal zullen we in 3e amateur meer tegenkomen.”

“Met de versterkingen erbij zie ik het ook helemaal zitten. Ik ken de jongens nog niet allemaal persoonlijk, maar ik heb er wel al van gehoord. Over onder meer Nils Van Delm hoorde ik goeie dingen en aanvaller Wannes Janssens heeft dit seizoen 35 doelpunten gemaakt voor Broechem. Ik ga ervan uit dat hij een meerwaarde is (lacht).”

Frederic, veel succes met je revalidatie en tot snel in het groen-witte shirt!

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld