Sportief

“Dit is een droom die uitkomt”

0
0
0
s2smodern
Met een 0-2-overwinning in Houthalen verzekerde Racing zich donderdagavond van de officieuze promotie naar 3e amateur. Trainer James Van Vaerenbergh blikt terug op een even bewogen als emotionele avond.

Coach, wat een apotheose van het seizoen!

“Mooier kan niet. We waren begonnen met de intentie er na enkele zeer woelige jaren eindelijk eens een rustig seizoen van te maken, maar we hebben het boven alle verwachtingen heel goed gedaan.”

“Op een bepaald moment begon zelfs de hoop te groeien dat we kampioen zouden worden, maar wat later kregen we een serieuze dip. Op dat moment zaten we echt diep.”

“Maar we waren op het juiste moment klaar om de eindronde te spelen. In die eindronde, te beginnen al met de eerste match op Kontich, hebben we een schitterend parcours afgelegd.”

“Ze hebben ons vaak verweten dat we niet wilden, maar deze groep heeft een heel duidelijk antwoord gegeven dat ze heel gretig is, enorm veel honger heeft en dus absoluut wél wilde promoveren.”

Wat heb je als coach gedaan om de dip te boven te komen?

“We zijn iets anders gaan spelen, omdat we op een bepaald moment te veel achteruit kropen. Daarom hebben we meer lopende mensen in het middenveld gebracht.”

“Dondo was daar een belangrijke schakel in. Er was meer aansluiting naar voren toe. Ik denk dat dat tactisch de grote verandering geweest is.”

“Plus: met de eerste overwinning na de dip is het geloof in onze kwaliteiten teruggekeerd. We hadden 23 matchen niet verloren – dat vergeten sommige mensen wel eens – dat kon niet ineens weg zijn. Het geloof hebben we op het juiste moment teruggevonden en dat is super.”

Het is knap dat jij als Racinger in hart en nieren in je eerste jaar als T1 hier meteen de hoofdvogel afschiet. Welk gevoel geeft dat?

“Dat kan niet mooier, echt. Als je bij de club van je hart trainer kan worden en dankzij de spelers dit resultaat kunt behalen, dan is dat een droom die uitkomt.”

Na het laatste fluitsignaal was je zeer emotioneel. We zagen tranen in je ogen, iets dat we niet meteen van jou verwacht hadden.

“Ik heb een paar traantjes moeten wegpinken, ja. Mijn kinderen waren hier, mijn vrouw was hier, mijn moeder was hier, mijn schoonfamilie was hier… Als je dan ook de ontlading ziet met alle supporters erbij, dan doet dat iets met een mens.”

Waren het slopende weken op het einde?

“Ik ben blij dat het er opzit. De laatste 3 weken waren zeer zwaar, zowel voor de spelers als de technische staf.”

“We zijn blij dat het voorbij is. Maar als we de finale nog moeten spelen, dan zullen we ons daar ook volle bak inzetten en voor een goed resultaat gaan…”

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld