Sportief

"We willen zo hoog mogelijk eindigen"

0
0
0
s2smodern
De matchen volgen elkaar in sneltempo op. Donderdagavond heeft Racing alweer een afspraak met zijn supporters, want Liedekerke is op OVK de eerste tegenstander in de interprovinciale eindronde. Trainer James Van Vaerenbergh blikt vooruit.

Met Liedekerke krijgt Racing de eerste van vier tegenstanders in de IP-eindronde over de vloer. VK Liedekerke eindigde in zijn reeks van 1e provinciale Brabant als 3e, met 59 punten. Betekom kroonde zich tot kampioen met 63 punten, Veltem nestelde zich op de tweede plaats met 60 punten.

James, Racing plaatste zich ten koste van Kontich voor deze eindronde. De terugmatch zondag tegen de Antwerpenaars eindigde op 1-0 voor Racing. Hoe kijk je erop terug?

"Na de ruime 1-5-overwinning in Kontich was het belangrijk om thuis de controle over de wedstrijd te hebben."

"Ik denk dat we dat goed gedaan hebben. We hebben weinig weggegeven en toch de wedstrijd winnend kunnen afsluiten. Bovendien hebben we geen blessures opgelopen, toch ook niet onbelangrijk."

De matchen volgen zichzelf nu heel snel op. Is Racing en fysiek en mentaal klaar voor de strijd?`

"We zullen moeten afwachten hoe we reageren op die opeenvolging van wedstrijden. Fysiek zouden we in elk geval klaar moeten zijn. Op mentaal vlak ben je vooral afhankelijk van de resultaten die je boekt."

Wat weet je van Liedekerke? Ken je hun spits Steve Desaeger?

"Ik heb Steve vroeger zien spelen met Racing Mechelen. Ik herinner me hem als een harde werker en efficiënt voor doel. Dat is hij nog altijd."

"Liedekerke heeft lang gestreden met Betekom om het kampioenschap. Een te duchten tegenstander. Het is een ervaren ploeg met gestalte die efficiënt is."

Hoe schat je de kansen van Racing in op het einde van de rit?

"De hele spelersgroep kijkt uit naar deze uitdaging. Iedereen wil er het beste van maken en zo hoog mogelijk eindigen in onze poule. Voor de match tegen Liedekerke heb ik alvast mijn volledige kern ter beschikking."

Supporters op post. De thuismatch tegen Liedekerke gaat van start om 20u!

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld