Sportief

“Kwalificatie is nog niet binnen”

0
0
0
s2smodern
Zondag wacht op OVK de return van de provinciale eindronde. Kontich probeert in Mechelen een 1-5-achterstand recht te zetten. Trainer James Van Vaerenbergh pleit voor realisme en blokvorming: “Met fans die de spelers extra kracht geven.”

James, iedereen was vol lof na de 1-5 in Kontich. Hebben jullie daar de perfecte wedstrijd gespeeld?

“Neen, absoluut niet, want we waren niet efficiënt genoeg en hebben het 20 minuten moeilijk gehad tegen een van de sterkste ploegen van de reeks.”

“Maar we hebben wel een goede wedstrijd gespeeld, met een prima mentaliteit en een mooi resultaat.”

Is de kwalificatie binnen, waardoor je enkele spelers zondag wat rust zou kunnen gunnen, of blijf je je sterkste ploeg opstellen?

“Of de kwalificatie binnen is, zullen we zondag pas weten om 16.45u. We moeten deze wedstrijd aanvatten zoals we het elke week doen: écht willen winnen. Ik zal dus onze sterkst mogelijke ploeg opstellen.”

Voel je dat de scherpte en grinta weer net op tijd in de groep zijn teruggekeerd na een iets mindere periode?

“Het heeft geen zin om terug te kijken op die mindere periode. De scherpte en de grinta waren de laatste 2 wedstrijden aanwezig. Dat geeft inderdaad een positief gevoel, maar het is de plicht van onze groep om dit elke wedstrijd te doen. Enkel op die manier kunnen we resultaten behalen.”

Kun je op iedereen een beroep doen zondag?

“Stein Stuyck heeft donderdag meegetraind, maar de wedstrijd van zondag komt te vroeg. Verder staat de volledige kern ter beschikking.”

Heb je nog een oproep voor het supporterslegioen?

“Hopelijk komen er veel supporters en vormen we 1 blok. Zo krijgen we spelers die alles geven en supporters die de spelers aanmoedigen en extra kracht geven om ons naar de overwinning te leiden.”

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld