Sportief

“Optimaal voorbereiden op de eindronde”

0
0
0
s2smodern

Na een onderbreking van 3 weken is het zondag weer bittere ernst. Racing bezoekt Berg en Dal en wil daar de recente 1 op 12 doorspoelen, niet het minst met het oog op een goeie eindronde.

James, hoe zijn de voorbije drie weken verlopen?

“In de eerste week hebben de spelers hun kopjes kunnen leegmaken na een mindere periode met 3 nederlagen en 1 gelijkspel. De week erna speelden we een slechte oefenwedstrijd tegen Deurne, waarna een goeie match volgde tegen Mariekerke. Uit die laatste wedstrijd bleek dat als iedereen zijn werk doet het niveau sowieso stijgt.”

“Vanaf de derde week hebben we aan de spelers gezegd dat we de eindronde spelen en dat iedereen zich daar optimaal op moet voorbereiden. We verwachten van de groep dat hij er ook in de laatste 3 competitiematchen nog vol voor gaat.”

Berg en Dal wordt geen hapje. Wat is het belang van deze wedstrijd?

“Het is een match die we zullen proberen te winnen, net zoals we dat altijd doen. Het kan zijn dat we Berg en Dal ook in de eindronde nog tegenkomen, maar dat is dan een ander moment in een andere context.”

“Berg en Dal is sowieso een goed voetballende ploeg met een goeie organisatie. Het teert op ervaring én jeugdig talent.”

Intussen is Lyra kampioen. Is het de sterkste ploeg van de reeks, ondanks onze 2 overwinningen tegen hen?

“Dat wij 2 keer van hen gewonnen hebben, betekent dat dat we het goed gedaan hebben tegen een goeie ploeg, omdat we supergemotiveerd waren. In een aantal andere wedstrijden waren we dan weer niet scherp genoeg, omdat we dat dachten dat het allemaal wel zou loslopen.”

“Als je 6 op 6 pakt tegen Lyra en 1 op 6 tegen ploegen onderaan, dan zegt dat genoeg. Maar wat Lyra betreft: het is de verdiende kampioen. Zij stonden er elke week. Een klassement liegt nooit. Als je 3 speeldagen voor het einde de titel te pakken hebt, kun je dat alleen maar terecht noemen.”

“Hun sterkte is ook dat ze al enkele jaren aan een ploeg hebben kunnen bouwen en dat ze die groep elk jaar versterkt hebben met het oog op de titel.”

Tot slot: kun je op alle spelers een beroep doen zondag?

“Wout Kerckhofs en Yannick Dierickx zijn geschorst. Lothar Hens, Dani Correas en Andreas Luckermans zijn geblesseerd. Sabri Hmouda heeft schoolverplichtingen.”

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld