Sportief

Racing speelt gelijk tegen Mariekerke

0
0
0
s2smodern

Na de belabberde prestatie tegen Rochus Deurne tapte Racing dinsdagavond tegen Mariekerke uit een heel ander vaatje. Een mooie ploegprestatie had een overwinning kunnen opleveren.

Racing had na de nederlaag tegen tweedeprovincialer Deurne iets recht te zetten. Dat deed het in zijn tweede oefenwedstrijd van een competitieloze drieweekse tegen Mariekerke, de ploeg van doelman Cliff Mardulier, ex-Racinger Kenny Laevaert en ex-STVV-aanvaller Onana.

In een evenwichtig openingshalfuur was de beste kans voor de thuisploeg. Dondo zette zich door op rechts en bediende Huysmans met een strakke voorzet. De deviatie van de aanvoerder werd gered door Mardulier.

 Gaandeweg nam Racing de touwtjes steviger in handen. Mariekerke kon nooit voor groot gevaar zorgen. Het had tot twee keer toe een helpende voet van een Racinger nodig om bij een gevaarlijke terugspeelbal toch eens bij het doel van Gianni De Ruysscher te komen.

Het was Racing dat de bakens verzette en ook na de rust een paar goeie mogelijkheden kreeg. De doorgelopen Huysmans stuitte nogmaals op Mardulier en Van Dorst kopte een half metertje naast.

Stoffels kon 20 minuten voor tijd aanleggen, zijn trap vloog over. Fontaine zag een vrijschop over de kruising zoeven. Zo bleef het 0-0, een zeer verdienstelijke prestatie van onze ploeg tegen de ploeg uit de 3e amateurafdeling.

 Racing speelde met: De Ruysscher, Dondo (77’ Rombauts), Stuyck, B.Kerckhofs, Struylaert, Van Dorst, Dierickx (46’ Verschuren), Hmouda, Fontaine, Stoffels (77’ Correas), Huysmans.

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld