Sportief

"Straks moet échte Racing er weer staan"

0
0
0
s2smodern
De nederlaag tegen Rochus Deurne in de oefenwedstrijd van donderdagavond is hard aangekomen bij James Van Vaerenbergh en zijn collega-trainers Hans Verbeeck en Guido Van Limbergen. De hoofdcoach zag niet wat hij wilde zien en reageerde "not amused".

James, je hebt tijdens deze periode van drie weken zonder competitie 2 oefenduels ingelast. Wat wilde je zien tegen Deurne?

"Het was de bedoeling om de jongens die de voorbije weken wat minder gespeeld hadden aan het werk te zien en iedereen wat extra minuten te geven."

"Idem voor komende dinsdag tegen Mariekerke. In die match ga ik ook uittesten hoe we de schorsingen van verdedigers Wout Kerckhofs en Yannick Dierickx gaan opvangen in de competitiematch op Berg en Dal op 15 april."

En, heb je iets geleerd van deze zwakke vertoning?

"Eigenlijk wel. Als bepaalde spelers iets getoond hebben, dan was het dat dit niet de manier was om in de ploeg te geraken."

"Er zijn veel spelers die vinden dat ze meer kansen verdienen. Dan krijg je bijvoorbeeld tegen Deurne een moment om je kans te grijpen. Sommige jongens hebben hun job redelijk goed gedaan, andere dan weer niet. Conclusie: we hebben weinig wisselmogelijkheden."

Er waren heel wat afwezige basisspelers. Wat is er aan de hand?

"Andreas Luckermans sukkelt met een ontsteking van een pees. Hij is nog 2 of 3 weken out. Wout Kerckhofs is uit voorzorg aan de kant gebleven met wat last aan zijn mediale band. Niels Mariën is ook nog out."

"Verder zijn er enkele jongens op vakantie, wat bij sommigen veel zegt over hun mentaliteit. Neen, het is niet positief wat ik zeg, maar jammer genoeg is het wel de realiteit."

Toch ook enkele lichtpuntjes gezien?

"Ja. Fréderick Struylaert heeft lange tijd zijn job gedaan. En Stein Stuyck is me ook opgevallen. Hij heeft dit seizoen door blessureleed niet veel kunnen spelen, maar hij stak er qua gedrevenheid en wil bovenuit."

Drie weken geen competitie, dan hebben de spelers genoeg tijd om de batterijtjes op te laden?

"Zo zou het moeten zijn. We trainen en lassen oefenmatchen in om het ritme te behouden."

"Komende dinsdag spelen we tegen Mariekerke, de donderdag erna is het training, de zaterdag erna ook en de week voor Berg en Dal trainen we dinsdag en donderdag."

"Je zou kunnen zeggen dat het voor sommige jongens deugd doet om even stoom af te laten na de 1 op 12, maar na een prestatie als tegen Deurne voel je je niet bepaald beter."

"Anderzijds: laten we hier ook niet te veel conclusies aan vastknopen, want veel jongens waren afwezig."

Er staat nog veel op het spel de komende weken. Zullen de spelers de fans geven wat ze willen?

"Het is in elk geval onze bedoeling om de laatste 3 competitiewedstrijden op een zeer deftige manier af te werken."

"Als daar dan de eindronde op volgt, dan moet daar weer het Racing staan dat we allemaal gedurende 24 weken gezien hebben. Dat zal niet van vandaag op morgen gaan, maar we hebben nog even om met zijn allen alles weer op punt te zetten."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld