Sportief

"De tijd van praten is voorbij"

0
0
0
s2smodern
Na afloop van de wedstrijd tegen Witgoor Dessel volgde een kritische analyse van James Van Vaerenbergh op de ondermaatse groepsprestatie.

James, een derde opeenvolgende nederlaag, hoe hard komt dit aan?

“Dit komt uiteraard hard aan. We kregen een eerste helft met weinig kansen, in het begin was er één voor Witgoor maar Ledent pakte die gelukkig goed. Gedurende de eerste 10’ van de tweede helft konden we wat druk zetten, maar bij de eerste tegenaanval geven we het dan zelf weg. En dan nog één op een stilstaande fase. Nadien lopen we dan achter de feiten aan. Zelfs indien we vandaag veel langer hadden gespeeld, konden we nog niet tot scoren komen.”

Je krijgt de indruk dat ze niet echt iets opsteken van hun fouten uit de eerdere wedstrijden?

“We kunnen de zaken blijven herhalen, indien je in een situatie verzeild geraakt zoals vandaag dan moet je zorgen dat de organisatie er staat. In het begin van de wedstrijd gaven we niet veel weg, nadien gingen we volledig uit positie lopen. Over de stilstaande fasen zijn duidelijke afspraken gemaakt, die werden echter niet nageleefd. Je kan dit duizend keer blijven herhalen maar het zijn uiteindelijk de spelers die dit op het veld dienen uit te voeren.”

“We verliezen nu drie keer op rij, er is geen vertrouwen meer, veel balverlies en veel schrik. Dit is echter voor niets nodig, tot op de 23ste speeldag heeft de groep bewezen dat het kan lukken en hebben ze ook goed gepresteerd.”

Na volgend weekend volgen er drie competitieloze weekends…

“Het zou beter zijn geweest indien we reeds vanaf volgende week geen wedstrijden meer zouden hebben, dat we wat kunnen rusten."

"De tijd van praten is voorbij, we kunnen in een hoek gaan janken of blijven werken, het laatste is volgens mij de enige oplossing. We moeten proberen om volgende week nog een goede prestatie neer te zetten en die drie weken rust met een beter gevoel in te gaan om nadien het seizoen op een deftige manier af te sluiten.”

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld