Sportief

Hens: “Weinig excuses voor dit verlies"

0
0
0
s2smodern
Op SKR Leest maakte Lothar Hens zijn rentree nadat hij ruim een maand langs de zijkant moest blijven. Tijdens de uitwedstrijd op Branddonk op 28 januari viel Lothar uit met een enkelblessure. 
 
Lothar, jullie begonnen niet slecht aan de wedstrijd? 
 
"Klopt, de eerste twintig minuten waren we goed bezig, we scoorden de 0-1 rond de twintigste minuut, een op dat ogenblik verdiende voorsprong. Nadien nam de thuisploeg het heft in handen, dat uitte zich al op het einde van de eerste helft. Leest werd feller en wij vonden daar niet direct een antwoord op. Zij waren gretiger bij het veroveren van de bal, hoe langer de match duurde hoe meer dat tot uiting kwam." 
 
Met dan een terechte gelijkmaker? 
 
"De druk van Leest nam zienderogen toe. Het zou een half wonder geweest zijn, waren we overeind gebleven. Na de 1-1 was het hopen op een punt, maar ook dat zat er niet meer in. Voor dit verlies zijn weinig excuses, het moet gewoon beter bij ons. We moeten terug proberen er als één blok tegenaan te gaan. Dat is al een heel seizoen onze sterkte geweest, nu zitten we in een mindere periode. We gaan hier wel opnieuw uitkomen, op deze manier lukt het immers niet." 
 
We waren 23 matchen ongeslagen en nu die twee opeenvolgende verlieswedstrijden. 
 
"Ook dat is voetbal. Je leert het meeste uit een tegenslag, we gaan deze week de koppen toch eens bij mekaar steken. De mentaliteit, de wil om te winnen en de overgave, dat was zondagnamiddag bij Leest veel groter dan bij Racing." 
 
 
Nog ter info: voor de thuismatch van zaterdagavond tegen Witgoor Dessel zijn beide coaches, James Van Vaerenbergh en Hans Verbeeck, geschorst vanwege hun uitsluiting tijdens de wedstrijd op Merksplas op 11 februari.

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld