Sportief

“In de 2de helft ontbrak de grinta”

0
0
0
s2smodern
Racing verloor zondagnamiddag de derby op het terrein van SKR Leest. De eerste helft werd er degelijk voetbal afgeleverd, de tweede helft was een heel stuk minder.

Na afloop van de wedstrijd spraken we met een zwaar ontgoochelde T1.

James, een tweede nederlaag op rij, hoe voel je dit aan als coach?

“Na de wedstrijd van vorige week verwacht je een reactie. De eerste 25 minuten hebben we het heel goed gedaan, ondanks het kleine veld zat er heel veel beweging in. We kregen enkele mogelijkheden waaruit we dan konden scoren. We gaven de eerste helft niet veel weg. Nadien gingen we iets meer de duels aan en gaven we minder aandacht aan het voetballende en dan weet je dat je op dergelijk veld in de problemen kan komen. Daar heb ik hun tijdens de rust ook op gewezen, dat we terug moesten voetballen en zo snel mogelijk het tweede doelpunt maken. Indien het op gestalte en duelkracht ging aankomen zouden we sowieso in de problemen komen.”

“Ondanks deze waarschuwing waren in de tweede helft de duels voor Leest, kregen ze 5 tot 6 hoekschoppen waaruit ze evenveel keren de mogelijkheid hadden om te scoren. We zijn daarbij een paar keer goed weggekomen. Je kan de jongens niet groter maken dan ze zijn maar je kan wel zoveel als mogelijk hinderen en dat is duidelijk niet gebeurd.”

“Op het einde was de mentaliteit van de groep heel teleurstellend! Na het tweede doelpunt van Leest toonden een aantal niet de gretigheid en de goesting om een doelpunt te maken. Dat stemt toch tot nadenken en dan moet ik misschien toch opteren voor jongens met meer mentaliteit en minder kwaliteit.”

Het was wel opvallend dat je - zoals vorige week tegen Heikant - in de tweede helft die gelatenheid bij sommigen zag.

“Dat is inderdaad twee weken achter elkaar dat je dit kon vaststellen. De eerste helft was het goed, maar zoals ik reeds zei nam op het einde van de wedstrijd die gelatenheid toe. Er waren momenten dit seizoen waarin we dit wel konden opbrengen en nu is dat minder. Daar moet absoluut over gesproken worden. Voordien was dit juist onze sterkte, we toonden mentaliteit, karakter en wilskracht en dat lieten we vandaag én vorige week jammer genoeg schieten.

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld