Sportief

“We konden geen vuist maken”

0
0
0
s2smodern
Racing verloor gisteren met 0-3 tegen FC Berlaar-Heikant. Op de nederlaag -de eerste van het seizoen- viel weinig af te dingen. Trainer James Van Vaerenbergh gaf na de match ruiterlijk toe dat de bezoekers hun overwinning niet gestolen hadden.

James, wat vond je ervan?

"De eerste helft was degelijk. We creëerden enkele halve kansen en gaven weinig weg. Toch miste ik toen al scherpte bij sommige spelers. De ruimte tussen de linies was te groot en we zetten te weinig druk op de tegenstander. We hadden bij de bespreking nochtans benadrukt dat we zo in de problemen zouden komen. FC Berlaar-Heikant is een goede ploeg die je niet mag laten voetballen.
In de tweede helft werd het met de wind in het nadeel nog moeilijker. Heikant was zeer gevaarlijk op de tegenaanval en had er vandaag meer zin in. Ze waren gretiger en maakten hun kansen efficiënt af.

"Na de 0-1 had ik nooit het gevoel dat we gingen terugkomen. We konden geen vuist maken na de achterstand. Dan is een nederlaag het logische resultaat. De bezoekers hebben verdiend gewonnen."

Hoe verklaar je het gebrek aan scherpte? De goede wedstrijdmentaliteit was de afgelopen weken net onze troef.

"Ik heb er geen verklaring voor. Vandaag is een les. We moeten in de toekomst geconcentreerd spelen vanaf de eerste minuut. Anders gaan we dit nog meemaken.
We moeten ook beter reageren bij een achterstand. Dit seizoen hebben we dat al vaak goed gedaan, maar vandaag niet. We mogen niet zomaar denken dat het wel zal goed komen.
De eerste nederlaag is jammer, maar het is nu belangrijk om goed te reageren. We gaan de match rustig analyseren en ons zo snel mogelijk focussen op de volgende wedstrijd tegen Leest."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld