Sportief

Ook Luckermans langer in groen-wit

0
0
0
s2smodern
Dinsdagavond heeft Racing een akkoord bereikt met Andreas Luckermans voor een verlengd verblijf in Mechelen. “Ik wil deel blijven uitmaken van de heropleving van een prachtige club als Racing”, zegt Andreas.

Met Andreas Luckermans heeft alweer een sterkhouder een contract voor volgend seizoen ondertekend. Daarmee onderstreept de club haar ambities.

Andreas, jij zal ook in 2018-2019 een Racinger zijn. Waarom?

“Een van de belangrijkste redenen om bij te tekenen is de reden waarom ik vorige zomer naar Racing gekomen ben, namelijk van Racing opnieuw de club proberen te maken die ze ooit was.”

“Toen ik vorig jaar in januari kwam praten met sportief manager Mario Michiels en het bestuur kreeg ik te horen dat men de club weer op de rails probeerde te krijgen na jaren van ellende.”

“Ik kon me daar in vinden en wou graag deel uitmaken van de heropleving van deze prachtige club. Dit seizoen heb ik dan zelf kunnen ervaren wat voor een warme en mooie club dit is, met topsupporters.”

“Alles in deze club ademt Racing: van de supporters, vrijwilligers over dokters en kinés tot materiaalmensen. Kortom: iedereen. Dat is wat deze club speciaal maakt.”

“De keuze om me nog een jaar aan te sluiten bij dat verhaal en zo nog een extra pagina mee te schrijven was snel gemaakt.”

Loopt sportief alles zoals je vindt dat het moet lopen of kan deze groep nog groeien?

“Sportief voel ik me persoonlijk goed. Ik heb nog niet mijn beste vorm te pakken, maar ik voel me stilaan wel steeds beter worden.”

“Met de groep hebben we in het begin van het seizoen een beetje moeten zoeken en tasten. Wat heel normaal is met een volledig nieuwe groep. We waren nog niet op elkaar ingespeeld. Dat is nu wel meer en meer het geval. Ik ben daarom ook heel blij dat we de kern zo goed als volledig kunnen behouden naar volgend seizoen toe.”

“Daarvoor wil ik zeker een pluim geven aan zowel sportief manager Mario Michiels, die de groep grotendeels heeft samengesteld en kunnen behouden, én aan coach James Van Vaerenbergh, die van deze bende individuen een team heeft gemaakt met jongens die voor elkaar willen vechten.”

“Ons team wordt steeds beter. We zijn een goede en jonge groep die veel wil. Als we zo blijven werken, denk ik dat we zeer zeker nog grote stappen kunnen zetten en hopelijk nog mooie dingen kunnen laten zien.”

Wat mogen we dit seizoen nog verwachten?

“Zoals ik al zei is dit geen gemakkelijk seizoen met zo’n heel nieuwe groep. De motivatie om te presteren was vanaf het begin zeer groot, maar het valt altijd af te wachten hoe zich dat vertaalt in resultaten.”

“Momenteel staan we bovenaan in de rangschikking en hebben we nog geen enkele wedstrijd verloren. Dat is al een hele prestatie op zich.”

“Ik denk dat we het vooral van wedstrijd tot wedstrijd moeten bekijken, ons telkens focussen en proberen er het beste uit te halen. Dan zien we wel aan het einde van de rit waar we uitkomen.”

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld