Sportief

Kevin Huysmans jaartje langer op Racing

0
0
0
s2smodern
De volgende speler die zijn handtekening onder een nieuw contract voor 2018-2019 gezet heeft, is Kevin Huysmans. “Als je je ergens fantastisch voelt, is er geen enkele reden om weg te gaan”, zegt onze topschutter.

Kevin, waarom heb je bijgetekend?

“Omdat ik een Racinger ben in hart en nieren en ook voor de supporters die hun weg teruggevonden hebben naar het OVK. Al mag er gerust nog wat volk bijkomen (lacht).”

“Als je ziet hoeveel warmte en respect de supporters aan de spelers geven en hoe alles rond de club is, dan is dat om van te dromen. Deze mensen maken het voetbal leuk.”

“En niet te vergeten: onze Racing is een traditieclub. Zelfs vanuit Nederland komen er mensen naar onze wedstrijden om ons te steunen… Ik ben tot slot ook zeer blij dat onze groep samenblijft en we dus niet met een volledig nieuwe ploeg van 0 moeten herbeginnen.”

Heb je andere clubs moeten afwimpelen?

“Verschillende ploegen uit de buurt hebben gepolst of ik bij Racing zou blijven, ja. Er waren ook clubs van hogere afdelingen die dezelfde vraag gesteld hebben.”

“Ik heb die gesprekken altijd een beetje afgehouden. Ik ben nergens gaan praten voor ik wist hoe het op Racing zat. En kijk: het was helemaal niet nodig om te vertrekken, want als je ergens goed zit en je voelt je fantastisch, dan is er geen enkele reden om de club te verlaten.”

Wat verwacht je nog van dit seizoen?

“Ik verwacht na Schriek, 1 van onze slechtste matchen dit seizoen, een reactie van onze groep naar de supporters toe.”

“Anderzijds zijn we blij dat we onze ongeslagen status nog altijd hebben. Eén zaak staat vast: deze groep wil zoveel mogelijk winnen. Zo niet, dan moet je maar een andere sport gaan beoefenen.”

“En dan zien we wel waar we op de 30e speeldag staan. Waar een wil is, is een weg! Geen woorden maar daden! Dit zijn niet zomaar 2 gezegdes! Neen, dit is waar we met spelers, trainers, bestuur én supporters aan werken.”