Sportief

"Ik ben niet tevreden"

0
0
0
s2smodern
Racing bleef tegen Schriek plakken op een 1-1-gelijkspel. Met bijna een halve ploeg afwezigen kon trainer James Van Vaerenbergh een excuus inroepen, maar dat deed hij nu nét niet.

James, wat vond je ervan?

"Ik ben niet tevreden. In de eerste helft hebben we - God weet waarom - geen druk gezet. Okay, je speelt met andere jongens in het middenveld, maar het systeem was niet veranderd. Toch liepen we achter de feiten aan en lieten we Schriek voetballen."

"We kwamen zo al vrij snel 0-1 achter. Het liep voor geen meter. Misschien ontbrak het ons ook wat aan frisheid. Met een lucky goal werd het dan 1-1 en vatten we toch moed. We zetten wat hoger druk en kwamen wat beter in de wedstrijd."

"Na de rust had Schriek zijn kansen op de counter, maar hadden wij zeker ook onze mogelijkheden, zonder echt beter te voetballen."

"Maar hun keeper haalde er een gemaakte goal uit, Wout Kerckhofs kreeg van dichtbij een mooie schietkans en dan was er nog een goeie kopkans voor Rob Dekleermaeker. Het was een moeilijke wedstrijd, maar die enkele kansjes hadden we moeten afmaken." 

Was het de groep die faalde of haalden bepaalde spelers hun niveau niet?

"Ik houd het op een zwakke prestatie in het algemeen van de ploeg. Ik spreek in de media niet over individuen. We hebben als ploeg niet genoeg gebracht, punt. Op het einde van de match wilden we wel, maar ons spelpeil was simpelweg niet hoog genoeg."

Waren de vele afwezigen dan geen geldig excuus?

"Ik ben geen bleiter. Je moet voetballen met de jongens die er zijn. Iedereen zegt altijd: ik moet erbij zijn, ik wil spelen. Ze zijn misnoegd als ze niet mogen spelen. Als ze dan mogen spelen, kunnen ze hun kwaliteit tonen. Want ze zitten in onze kern, dus kwaliteit hebben ze."

Een halve misstap kan wel eens gebeuren, niet? 

"Het is naïef om te denken dat we alle wedstrijden die ons nog resten gaan winnen. Na een mooie 18 op 18 kan dit gebeuren. Het is heel jammer dat we punten laten liggen, maar vanaf dinsdag moet de focus weer op de 3 punten liggen, zondag op Merksplas. We zullen komende week praten over wat er vanavond gebeurd is en oplossingen zoeken."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld