Sportief

"Kunnen met vertrouwen naar Lyra"

0
0
0
s2smodern
Racing heeft 2018 prima ingezet. Met een 2-0 tegen Kontich toonde coach James Van Vaerenbergh zich tevreden, zeker met de topper op Lyra van komende week in het achterhoofd.

James, hoe evalueer je deze 2-0?

"Ik ben grotendeels tevreden. We zijn goed aan de wedstrijd begonnen, met veel druk vooruit en scoorden heel snel. Even later viel de 2-0 al. Het was een schitterende bal langs de lijn, gevolgd door een schitterende voorzet en dito afwerking."

"Net voor de rust kwam Kontich aandringen op stilstaande fases en kreeg het een serieuze kans, maar wij hadden net zo goed de 3-0 kunnen maken."

"Kort na de rust bleef Kontich de voetballende oplossing zoeken. Ik blijf erbij: ik vind Kontich nog altijd een goeie ploeg. Maar wij kregen in de tweede helft ook nog onze kansen, met die trap van Huysmans op de paal, Hmouda die van dichtbij over schoot en de strafschop helemaal op het einde die we misten. Bij mij overheerst dus tevredenheid."

Jij had vooraf gezegd dat deze match misschien wel belangrijker was dan die tegen Lyra volgende week. Kun je dat eens verklaren?

"Voor het seizoen hadden we gezegd dat we een plaats in de linkerkolom ambieerden. Kontich had die ambitie ook. Sint-Job, onze volgende tegenstander thuis, ook."

"Dus moeten we zorgen dat we de kloof met die teams zo groot mogelijk houden. Dat bedoel ik met "belangrijk" zijn. Het was ook belangrijk dat we na de winterstop meteen goed voor de dag kwamen."

"Maar Lyra is absoluut ook heel belangrijk. Ze staan 4 punten voor, weliswaar met 1 match minder, maar ik denk dat we er alles aan moeten doen om de druk op te voeren."

"Nu kunnen we met vertrouwen naar Lyra, dat ons hartelijk zal verwelkomen. Wij zijn de enige ploeg die hen dit seizoen al konden verslaan, ik verwacht dat zij alles uit de kast zullen halen."

"Het is jammer dat Luckermans en Dondo tegen Lyra geschorst zijn, maar dan zijn het andere jongens die het moeten doen. Vandaag zijn we voor het eerst met Dierickx en Correas aan de wedstrijd begonnen. Die jongens hebben het ook voortreffelijk gedaan, dus zullen we wel zien hoe we het oplossen."

Voor veel supporters wordt Lyra uit de match van het jaar. Het is geweldig dat we na turbulente jaren sportief deze hoogconjunctuur beleven. Hoe zie jij dat?

"Ik zie het als onze plicht om er volgende week zondag alles aan te doen om een goeie prestatie neer te zetten. De spelers kunnen iedereen tonen welke ambitie ze hebben."

"Tegen Lyra krijgen we de kans om tegen misschien wel de beste ploeg van de reeks te spelen. Als we daar gaan winnen, wat absoluut kan, dan ligt de competitie open."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld