Sportief

Dierickx: "Intens en kinderlijk gelukkig"

0
0
0
s2smodern
Yannick Dierickx verscheen tegen Kontich voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. De linksachter plukt de vruchten van zijn wilskracht na een vervelende periode. 

Yannick speelde vorig seizoen in de tweede amateurafdeling bij Duffel. Samen met Wout Kerckhofs en Andreas Luckermans maakte hij in de zomer de oversteek naar OVK.

Yannick, met welk gevoel sta je hier na de 2-0 tegen Kontich en jouw comeback in het basisteam?

"Het is een lange lijdensweg geweest, vanaf de voorbereiding al. De eerste 3 matchen van de competitie was ik nog invaller. Maar ik sukkelde met een hamstringblessure waarin ik telkens herviel, altijd een verrekking."

"Ik heb specialisten bezocht, heb aan mijn revalidatie gewerkt en heb rustig opgebouwd. In december heb ik dan speelminuten opgedaan bij de beloften. Dan voel je dat je weer op niveau komt en ben je blij dat je in januari eindelijk eens iets kunt bijdragen aan de eerste ploeg."

"Ik ben zo blij als een klein kind dat ik eindelijk nog eens tussen de lijnen heb kunnen staan. Ik ben intens en kinderlijk gelukkig."

Hoe kijk je naar je eigen prestatie en die van de ploeg?

"Het was een mooie collectieve prestatie. We hebben weinig weggegeven en waren zelf vrij efficiënt. Door de vroege voorsprong hadden we geen stress en konden we ontspannen voetballen. We hadden de controle over de wedstrijd. Mijn eigen prestatie was okay, denk ik. Ik heb gedaan wat ik moest doen."

Je inpassing is rimpelloos verlopen?

"Dat komt door de ervaring. Ik speel al enkele jaren op die positie. Maar ik ben eerlijk: het is een klein "stresske" als je daar voor het eerst sinds een tijdje weer staat. Maar als je omringd bent door goeie voetballers en het draait goed, dan pik je het niveau van je collega's snel op."

Volgende week wacht de topper op Lyra. Hoe kijk je daar naar?

"Het is een heel belangrijke wedstrijd, maar dat was die tegen Kontich ook. We moeten match na match hard blijven werken. Als we onze ongeslagen status kunnen voortzetten, dan leg je de druk automatisch een beetje bij Lyra."

"Hebben wij ambitie? Ja, natuurlijk. Wij willen graag elke match winnen. Dat heeft iedereen al kunnen vaststellen. Het wordt een topper tussen de nummers 1 en 2, maar we zullen die match aanpakken zoals een andere en de 3 punten proberen te pakken. We zullen sowieso de druk proberen weg te houden, want die ligt niet bij ons." 

Hoe ervaar je je overstap van Duffel naar Racing?

"Ik heb de eerste maanden niet veel gespeeld: 45 minuten tot voor de match tegen Kontich. Maar ik heb de spelvreugde op Racing herontdekt. Die vreugde is veel belangrijker dan al wat ik al gedaan heb in mijn carrière."

"Ik ben hier graag, we hebben een goeie groep, het draait sportief goed. Ik ben echt supercontent op Racing!"

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld