Sportief

"Meteen een belangrijke wedstrijd"

0
0
0
s2smodern
Het jaar is nog zeer pril, maar toch wordt er al weer gevoetbald. Zaterdagavond krijgt Racing thuis het bezoek van Kontich. Groen-wit streeft uiteraard naar een goed resultaat, een week voor de topper op het veld van Lyra.

Trainer James Van Vaerenbergh blikt vooruit op de wedstrijd tegen Kontich.

James, heb je de batterijtjes kunnen opladen in de winterstop?

"We zijn de voorbije weken grotendeels blijven doortrainen, maar we hebben uiteraard ook speciale momenten ingelast, zodat iedereen kon rusten en feesten. Het is belangrijk voor spelers dat ze eens niet aan voetbal moeten denken en dat ze aan tafel kunnen genieten met familie en vrienden."

"De trainingen zelf zijn goed verlopen. We hebben in de kerstvakantie twee keer op zaterdag getraind. Er waren op dat moment wel enkele afwezigen, maar het ging maar om een klein aantal."

Sinds deze week is het weer business as usual?

"Inderdaad. We zitten weer in ons normale ritme. De focus moet er meteen weer zijn. Kontich is een zeer belangrijke wedstrijd. Het is cruciaal dat we meteen de klik maken en klaar zijn voor de eerste match van 2018."

Kontich staat 7e op 10 punten van Racing. In september speelden we daar onze 3e match. 2-2 werd het. Wat herinner je je daarvan?

"Dat Kontich in de eerste helft veel beter was. Wij waren niet scherp genoeg. Op dat moment hadden zij de wedstrijd al kunnen beslissen."

"De tweede helft verliep dan weer in ons voordeel. We kwamen voor, maar Kontich maakte alsnog gelijk. Ik vond Kontich een van de beste ploegen waar we tegen gespeeld hebben. Het is een team met veel loop- en voetballend vermogen én snelheid."

"Het is meteen een belangrijke wedstrijd. Of ik op iedereen kan rekenen? Rob Dekleermaeker is geschorst. Stein Stuyck en Jorge Verschuren zijn geblesseerd."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld