Sportief

"Plezant om na 2 jaar nog eens te scoren"

0
0
0
s2smodern
Christophe Van Dorst legde zaterdag de 2-0-eindstand vast in de thuisoverwinning tegen Groen Rood Katelijne. Net ingevallen rondde hij aan de tweede paal een mooie aanval af. 

Christophe, hoe heb jij de match beleefd?

"Ik moest op de bank starten. Dat is nooit plezant, maar als de ploeg wint, kan de coach moeilijk iets veranderen. Als je Lille met 3-0 klopt, dan is het niet meer dan correct dat hij die ploeg aan de volgende match laat beginnen."
 
"Vanop de bank zag je dat ons spel minder was dan vorige week. Dat we wat te veel balverlies leden en te weinig duels wonnen. In het begin hadden we niet super veel kansen, maar naarmate de match vorderde vlotte het beter en kregen we wél nog genoeg kansen."

Jij viel in bij een 1-0-voorsprong. Wat zei de coach tegen jou?

"Dat ik rechts vooraan moest staan, maar ook moest meeverdedigen als de linksback van Katelijne zou oprukken. Dat ik dus mijn deel van het loopwerk moest opknappen."

"Ik stond net op het veld toen we goed combineerden op links, er een strakke voorzet volgde en ik aan de tweede paal kon scoren. Heel tof natuurlijk. Met 2-0 was de match gespeeld."

"Ik was blij, niet zozeer omdat het tegen mijn ex-ploeg was, maar omdat het toch al weer een jaar of twee geleden was dat ik nog gescoord had."

Hoe was het weerzien met je ex-ploegmaats?

"Het was leuk om hen nog eens allemaal te zien. We houden contact, ook met de andere jongens die Groen Rood verlaten hebben. Tijdens de opwarming hebben we ook nog wat gebabbeld met elkaar."

"Het was een plezante sfeer, ook in de tribunes. Als je dan ook nog eens de 3 punten kunt thuis houden, dan is het een geslaagde avond. We blijven 2e in het klassement, dat is zeer goed. Ik heb er een zeer goed gevoel bij."