Sportief

"Tevreden over de uitslag"

0
0
0
s2smodern
Met een 2-0 tegen Groen Rood Katelijne heeft Racing de terugronde goed ingezet. In het klassement nadert Racing tot 4 punten van Lyra, dat wel één match minder speelde. Trainer James Van Vaerenbergh kon niet beter wensen.

James, hoe evalueer je deze overwinning?

"We zijn gretig aan de wedstrijd begonnen. We zijn snel op een 1-0-voorsprong gekomen, waarna de 2-0 werd afgekeurd. Na die eerste 20 minuten zijn we wat weggezakt en kreeg Groen Rood enkele kansen."

"Bij ons lag het tempo op dat moment te laag en verminderde de druk op de bal. Het verschil met vorige week (de 3-0 tegen Lille, red) was dat we in die match meer ruimte kregen om te voetballen. Groen Rood liet dat minder toe. Dat is iets waar je moet leren mee omgaan."

"In de tweede helft hebben we weinig tot niks weggegeven. Aanvankelijk waren we nog niet gretig genoeg, maar Christophe Van Dorst is scherp ingevallen. Hij rondde een schitterende aanval af bij de 2-0, dat was echt een knappe actie. Dat is iets dat ik meer wil zien: minder lopen met de bal en sneller spelen."

Zonder fantastisch te spelen win je wel verdiend en vrij makkelijk. Is dat een stapje die de groep zet in een groeiproces?

"In de heenronde waren we in dit soort wedstrijden misschien nog in de problemen gekomen. Dat was nu niet het geval, integendeel: op het einde hadden we nog kansen om de score op te drijven. Kort samengevat: over het spel ben ik niet zo tevreden, over de uitslag wel."

"We beschikken over een jonge groep, dan is het logisch dat je stappen moet zetten. Dit is een stap die erbij hoort: tegen ploegen die op een andere manier, meer op mentaliteit spelen, moeten we veel beter én sneller voetballen."

"Ik had ook de indruk dat sommige jongens af en toe bang waren om de bal te vragen, terwijl dat voor niks nodig is, want wij kunnen goed voetballen."

Voor jou is dit een mooie afsluiter van een emotionele week, niet?

"Zeker. Deze week is Peter Bastiaens totaal onverwacht gestorven. Peter is op Racing verschillende jaren jeugdtrainer geweest en heeft daarna nog enorm veel betekend voor het Mechelse jeugdvoetbal. Hij was nog altijd één van mijn beste kameraden. Daarom ben ik ook blij dat we deze wedstrijd gewonnen hebben, als eerbetoon voor hem."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld