Sportief

KRC Mechelen-KGR Katelijne 2-0

0
0
0
s2smodern
Na de winst van vorige week tegen Lille kon Racing - via doelpunten van Wout Kerckhofs en Christophe Van Dorst - andermaal de drie punten thuis houden in de derby tegen GR Katelijne.

Het eerste doelgevaar was voor de thuisploeg, Luckermans trof echter de doelpaal. In de 11’ werd een own-doelpunt van de bezoekers onbegrijpelijk afgevlagd door de grensrechter. Na 15' kwam groen-wit op voorsprong na een doelpunt van Wout Kerckhofs. Op de 28’ kopte Stuyck - op een hoge voorzet - een half metertje over. Op slag van rust is er een misverstand in de thuisdefensie, Pevernagie trapte echter hoog over. We gingen rusten bij een krappe 1-0 voorsprong.

Na de pauze kregen we een herhaling van het spelbeeld van de eerste wedstrijdhelft, met een Racing dat probeerde een gaatje in de bezoekende defensie te vinden, maar dat bovendien moest oppassen voor de tegenstoten van groen-rood. Op een terugleggen van Huysmans trapte Luckermans de bal over. Een vrijschop van Dekleermaeker ging rakelings naast, we waren dan 61’ ver. In de 70' kon Van Dorst eindelijk het geruststellende 2de doelpunt scoren. Even later moesten de bezoekers met tien verder na tweemaal geel voor Jeffrey Salut en dit binnen de minuut. Nadat scheidsrechter Gillis een eerste maal geel had getrokken bleef Jeffrey protesteren waardoor hij tegen een tweede geel karton opliep. Twee minuten voor affluiten kreeg Huysmans nog een reuzenkans, maar zijn poging ging naast. In de allerlaatste minuut miste Correas Martinez nog - voor een open doel - een derde doelpunt voor de thuisploeg.

Racing boekte een tweede opeenvolgende thuisoverwinning en handhaaft zich op de tweede plaats in de rangschikking.
Volgende week volgt de laatste competitiewedstrijd van 2017 en dit op het veld van Berg en Dal.

De wedstrijdstatistieken kunt u hier raadplegen.