Sportief

"Ex-Racingers willen op Racing winnen"

0
0
0
s2smodern
Racing speelt zaterdagavond de eerste match van de terugronde. Groen Rood Katelijne komt langs. In klassementstermen: de tweede tegen de laatste. "Een ploeg met veel ex-Racingers die bij ons willen komen winnen", zegt T1 James Van Vaerenbergh.

James, overheerst een week na de 3-0 tegen Lille nog altijd dat goede gevoel?

"Ik was blij met onze prestatie en dat resultaat, maar ik zal pas echt een goed gevoel hebben als we ook tegen Groen Rood de 3 punten pakken. Anders heeft de overwinning tegen  Lille geen enkel belang."

Hoe zijn de trainingen verlopen? 

"Het is een normale trainingsweek geweest. Ik heb positieve selectieproblemen. Enkel Jorge Verschuren is geblesseerd en niet beschikbaar. Er zullen enkele jongens naast de wedstrijdselectie vallen, maar ik kan je zeggen dat we iedereen de volgende maanden nog nodig zullen hebben."

Appie traint ook weer voluit mee. Waarom was hij een tijdje out?

"Appie was eerst geblesseerd en dan was er een sterfgeval in zijn familie, waardoor hij verschillende weken niet op de club kon zijn. Appie had wat tijd nodig om alles te verwerken. Maar het klopt: deze week heeft Appie de trainingen hervat. Zodra Appie klaar is om weer wedstrijden te spelen, zal ik hem zeker weer inzetten."

De heenmatch op Groen Rood eindigde op 1-1, dat was een kleine afknapper na een 0-1-voorsprong. Hoe kijk je daar op terug?

"De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd speciaal en daarbij was het ook nog eens een derby met veel volk. Dat was duidelijk te zien aan de prestatie van beide elftallen. Het werd een matige wedstrijd."

"Vanavond verwacht ik een enorm gemotiveerd Groen Rood. Er zijn veel ex-Racingers bij en die hebben deze wedstrijd met stip aangeduid. Die jongens zullen er alles willen aan doen om op Racing te komen winnen."

Ook jouw zoon speelt bij Groen Rood. Hoe doet hij het en hoe leeft het duel dezer dagen ten huize Van Vaerenbergh?

"Mijn zoon staat bijna altijd  in de basis. Hij krijgt vertrouwen van de technische staf en is bezig aan een goed seizoen. De afspraak is dat we deze week niet praten over Racing of Groen Rood. Ik hoop dat hij een goede match speelt en dat Racing de wedstrijd wint."


Voetballiefhebbers, allemaal op post voor deze leuke en belangrijke derby!
Aftrap om 20u in het Oscar Vankesbeeckstadion!

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld