Sportief

“Niemand had dit verwacht van Racing”

0
0
0
s2smodern
Wout Kerckhofs is één van de betrouwbare sloten op de deur in de Racing-defensie. Zaterdag wordt hij opnieuw in de basis verwacht in het duel tussen groen-wit en rode lantaarn Groen Rood Katelijne.

De match op Groen Rood Katelijne is de eerste van de terugronde. In de openingswedstrijd van de competitie kwam Racing op Groen Rood niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Wout Kerckhofs was er toen uiteraard al bij. Hij is één van de drie spelers die dit seizoen al elke minuut op het veld stonden, naast Fréderic Ledent en Kevin Huysmans.

Wout, wat herinner je je nog van die match in Katelijne?

“Dat er heel veel volk was en dat de verwachtingen bij de supporters hooggespannen waren. We zijn daar met wat stress op het veld gekomen. De druk was meteen hoog. Terwijl we een kern hadden die volledig vernieuwd was en we dus nog niet veel automatismen hadden.”

“Intussen zijn we zo’n 3,5 maand verder en is er veel veranderd. Wij staan 2e en Groen Rood laatste. In theorie moet je dus zaterdag winnen, maar je weet dat elke ploeg tegen ons iets extra’s kan. Zeker Groen Rood, dat enkele spelers met een Racing-verleden in zijn kern telt. Je kunt er dus vanop aan dat die jongens alles zullen geven en het ons moeilijk willen maken.”

Wat is jouw gevoel na de eerste ronde?

“Ik heb een heel goed gevoel. Niemand had verwacht dat we na 15 matchen als enige ploeg in de reeks ongeslagen zouden zijn en 2e in het klassement zouden staan. Dat is dus alleen maar positief.”

“Anderzijds: ik had liever eens verloren en daarna een paar keer meer gewonnen dan al die gelijke spelen. Met die gelijke spelen schiet je niet veel op. Ik denk dat we in de terugronde nog meer punten zullen pakken.”

“Wat mezelf betreft: ik heb alles gespeeld. Ik ben dus zeer tevreden. Vorig seizoen zat ik bijna altijd op de bank in Duffel terwijl je alleen maar kunt bijleren als je speelt. Dat is bij Racing het geval: ik pik vanalles op, van mijn medespelers, van de coach enzovoort.”

“Voor het seizoen had ik gezegd dat Racing voor mij thuiskomen is en dat is ook zo. Ik heb me de transfer naar Racing nog geen seconde beklaagd.”

Verdedigend ben je één van de steunpilaren. Voel je jezelf ook een leider?

“In het begin van het seizoen een beetje. Maar nu Stein Stuyck teruggekeerd is, is hij de leider. Hij heeft veel ervaring, kent de kneepjes van het vak, stuurt, coacht en geeft me veel tips. Samen proberen we onze verantwoordelijkheid te nemen en de ploeg van achteruit te sturen.”

“Ik ben nog jong (20 jaar, nvdr) en voel me daardoor wel wat minder belangrijk. Ik laat soms te snel mijn hoofd hangen als het wat minder loopt, ik mis soms wat zelfvertrouwen. Dat is een werkpunt.”

Stel je de ambities bij naarmate het seizoen vordert?

“Voor het seizoen heeft het bestuur ons gezegd dat Racing na drie degradaties op rij vooral eens een rustig seizoen wil beleven. De linkerkolom was zo een beetje het doel. Alles wat hoger is, was meegenomen. Ik wil in elk geval zo hoog mogelijk mikken met Racing en ik wil met Racing voor de titel spelen. Graag dit seizoen. Als het niet zou lukken, dan zeker volgend seizoen opnieuw.”

Het toeschouwersaantal is tegenover vorig seizoen verdrievoudigd. Maar veel Racingers kijken de kat nog uit de boom. Begrijp je dat?

“Als je het vergelijkt met andere eersteprovincialers, dan is het verschil zeer groot. Maar ik heb met Racing enkele jaren geleden nog in tweede klasse gespeeld en dat was voor 3.000 tot zelfs 4.000 toeschouwers. Ik begrijp dat de supporters even op adem moeten komen, maar ik hoop stiekem dat er toch nog meer volk terugkomt nu de resultaten goed zijn.”

“Voor de spelers zijn de fans een echte meerwaarde. Het is heel plezant om in deze ambiance te spelen. De supporters zijn veeleisend en dat mag, want ze staan er elke wedstrijd. Ze steken er veel tijd in. Hun verwachtingen zijn hoog, ik denk dat ze wel tevreden zullen zijn met hoe het momenteel loopt.”

Hoe verloopt de samenwerking met jouw broer Bram, die veelal op rechts staat?

“Vrij goed. We praten thuis geregeld over onze prestaties. Soms verwijt hij me na de wedstrijd wel eens dat ik hem te weinig passes gegeven heb. Maar ik doe wat het beste is voor de ploeg.”

“Er vallen wel eens woorden als we dan samen in de zetel zitten. Zelf begin ik daar nooit over. Hij doet dat. Bram is de “frankere” van ons tweeën. Maar die discussies zijn ook wel eens plezant (lacht).”


Succes, Wout, tegen Groen Rood!

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld