Sportief

Fontaine: "Een reeksje neerzetten"

0
0
0
s2smodern
Sacha Fontaine pikte tegen Lille zijn doelpuntje mee. En wat voor één! Met een heerlijke streep legde hij de eindscore van deze topper vast. "Ik ben heel blij met mijn doelpunt', zegt Sacha.

Sacha, tevreden met de prestatie van Racing?

"Lille is een goeie ploeg, maar we hebben op de perfecte momenten gescoord. Na de rust zijn we zo snel mogelijk op zoek gegaan naar de 3-0. Daarna hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld."

"Na vorige week hadden we iets recht te zetten. De coach had gehamerd op mentaliteit en het feit dat we iets moesten goedmaken. Dat hebben we gedaan. We zijn allemaal redelijk tevreden."

Is het makkelijker opladen tegen Lille dan tegen Vorselaar?

"We proberen altijd ons uiterste best te doen. Soms lukt het, soms niet. Met die 1-1 op Vorselaar was ook wat pech gemoeid, want uiteindelijk hadden we daar wel 5 goeie kansen. Als we beter afgewerkt hadden, was het misschien 0-3 geworden in plaats van 1-1."

Met je 3-0 zette je de kers op de taart. Beschrijf eens wat er gebeurde.

"Ik weet het al niet zo precies meer (lacht). Ik denk dat ik de bal ingespeeld kreeg door een verdediger van Lille. Ik versnelde, kwam naar binnen, trapte met links en de bal ging binnen. Ik ben heel blij met met mijn doelpunt."

"De voorbije weken liep ik met wat minder vertrouwen te voetballen. Ik zocht naar mijn beste vorm. Dit doelpunt kan helpen om dat vertrouwen weer te doen groeien." 

Je hebt een aantal wedstrijden op de bank gezeten, maar in Vorselaar stond je ineens weer in de basis. Hoe kwam dat?

"Ik vond zelf dat ik minder in vorm was. Ik heb dat ook gezegd tegen de coach. Op één of andere manier was ik niet meer 100% mezelf. Ik ben wel hard blijven werken op training, zoals iedereen in deze groep. Dat ik er in Vorselaar weer bij was, was een keuze van de coach. Nu hoop ik weer vertrokken te zijn."

Wat vind jij van de heenronde?

"We zijn ongeslagen, maar hebben te veel gelijkgespeeld. Als we twee keer meer gewonnen hadden, stonden we nu naast Lyra. Tegen de goeie ploegen stonden we er, dat is positief. In de terugronde willen we nog beter doen."

Denk je in je achterhoofd aan een titelstrijd met Lyra?

"Ik denk dat Lyra veruit de beste ploeg heeft, maar wij moeten elke week onze match spelen. Als we eens een reeksje van overwinningen kunnen neerzetten, kunnen we erin blijven geloven."

"Maar over de titel spreek ik niet. Omdat dat druk met zich meebrengt? Neen, daar gaat het niet om. We moeten ons gewoon inzetten en dan zien we wel wat er uit de kast valt. Is dat nu de titel of een ticket voor de eindronde, we zien wel. Maar die eindronde willen we nu zeker wel proberen te halen."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld