Sportief

"Zoals beloofd minstens 1 jeneverke"

0
0
0
s2smodern
Met een klinkende 3-0 tegen Lille heeft Racing een mooi punt achter een bewogen heenronde gezet. Trainer James Van Vaerenbergh stak een pluim op de hoed van de spelersgroep.

James, hoe analyseer je deze overwinning tegen het nummer 2 in het klassement?

"Na de 1-1 in Vorselaar van vorige week hebben we een goed gesprek gehad tussen de spelers en de staf en hebben we samen oplossingen gezocht."

"Dat hebben de spelers vanaf minuut 1 duidelijk laten zien. Het grote verschil met vorige week was dat er vandaag enorm veel gretigheid was en veel druk op de rechtstreekse tegenstander."

"Plus: de kansjes die we in de eerste helft hadden, hebben we afgemaakt. De 2-0-score bij de rust was zeker terecht. Na de rust hebben we op het juiste moment de 3-0 gescoord."

"We hebben getoond dat we kunnen voetballen en de jongens die beslissend moeten zijn en creatief moeten zijn, hebben dat gedaan. Maar wat mij het meeste plezier doet: de mentaliteit waarmee de jongens vanaf minuut 1 tot minuut 90 gevochten hebben. Dat was super. Ik houd een heel positief gevoel over aan deze wedstrijd."

Het beste gevoel van de hele heenronde?

"Ik zal volgende week op die vraag antwoorden. We hebben nog al goeie momenten gehad en zijn daarna hervallen in slechte gewoontes. Je kunt niet ontkennen dat het prettig is om op deze manier met 3-0 van Lille te winnen, maar ik wil volgende week thuis tegen Groen Rood Katelijne bevestiging krijgen om écht te spreken van een positief gevoel."

Hoe blik je terug op de heenronde?

"Als we eerlijk zijn, denk ik niet dat er veel mensen vooraf gedacht zullen hebben dat we op dit moment 29 punten zouden hebben én dat we ongeslagen zouden zijn. Oké, we hebben te veel gelijkgespeeld, maar anderzijds is het ook een verdienste dat je geen enkele wedstrijd verloren hebt."

"Dat we na deze speeldag tweede staan in onze reeks met die 29 punten, daar zou iedereen vooraf voor getekend hebben, denk ik. De groep verdient een pluim."

Wat betekent dit voor de ambities?

"Kijk: in de heenronde hebben we goeie met minder goeie momenten afgewisseld. De mentaliteit in de tweede ronde zal bepalen hoe ver onze ambitie kan reiken."

"Als je denkt: "het zal wel gaan", zoals op Vorselaar, dan wordt het moeilijk. Maar als je elke week de juiste mentaliteit kunt opbrengen, kun je ver geraken. Ik kan er dus geen plaats op plakken. We moeten gewoon onze job doen, dan kan het een mooi seizoen worden."

Tijd voor een jenevertje, zoals aangekondigd in je vooruitblik?

"Zoals beloofd zal ik minstens één jeneverke drinken. Maar ik ben met de auto, dus moet ik ook wat opletten (lacht)."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld