Sportief

"Ik hoop tegen Lille op veel steun"

0
0
0
s2smodern
Racing treedt zaterdag in het strijdperk tegen Lille. Het is de laatste match van de heenronde. Met Rob Dekleermaeker blikken we terug op de eerste 14 wedstrijden en peilen we naar zijn gevoel bij de prestaties van groen-wit.

De 1-1 op Vorselaar, vorige zondag, ligt Rob nog zwaar op de maag. "Het is dom puntenverlies. Bij de rust had het 0-3 voor Racing moeten zijn. We hadden per slot van rekening 3 of 4 goeie kansen in de eerste helft. Jammer dat we die niet afgemaakt hebben, maar dat is voetbal. De ene week gaan ze erin alsof het niks is, de week erna niet."

"We zijn het onszelf moeilijk aan het maken", zei de coach tijdens de rust. "En dat is in de tweede helft ook gebleken, want Vorselaar is op karakter en mentaliteit teruggekeerd."

Jij scoorde de 0-1 en leek mee de basis te leggen voor een overwinning.

"Ik vind dat ik één van mijn beste eerste helften van het seizoen speelde. Ik zou blij moeten zijn met mijn doelpunt, maar dat ben ik niet. Dat gelijkspel zit me dwars, ik wil liever winnen."

"Na de wedstrijd voelde je bij iedereen de ontgoocheling in de kleedkamer. Voor de training van dinsdagavond hebben we hier met de groep over gesproken. Dan mag iedereen zijn mening geven en zeggen waar het op staat. De meningen komen overeen, nu komt het erop aan om daar ook iets mee te doen."

"Zelf vind ik dat we meer uit onze stilstaande fases kunnen halen. Ik trap per wedstrijd een hoekschop of 7, 8 en een 5-tal vrijschoppen, daar zouden we meer mee moeten doen. Het is geen kwestie van niet willen, het is mij een beetje een raadsel waarom we er niet meer uit scoren."

Lille is de laatste match van de heenronde. Hoe kijk jij op de eerste 14 matchen terug?

"Als ik naar het team kijk, dan vind ik dat we meer hadden kunnen winnen. Als we in plaats van 3 keer gelijk te spelen 3 keer gewonnen hadden, dan stonden we nu mee naast Lyra."

"Maar we mogen niet te negatief zijn: dit is een totaal nieuwe ploeg en toch staan we in de top 5. Ik denk dat we in de terugronde meer punten zullen pakken."

"Wat mezelf betreft: in de eerste 6 wedstrijden was ik titularis. Dat ging goed, maar ik voelde dat ik beter kon. Daarna ben ik op de bank verzeild geraakt en in die invalbeurten heb ik laten zien dat ik écht wil spelen."

"Nu sta ik weer in de basis. Het gaat steeds beter. Ik word gevaarlijker en geef assists. Op mijn positie moet ik beslissend zijn. Statistieken zijn heel belangrijk voor een flankspeler."

Je beklaagt je je overstap naar Mechelen niet?

"Echt niet. Ik vind het super op Racing! Ik ben heel blij met mijn keuze om naar hier te komen. Die supporters, dat is iets dat ik nog nooit meegemaakt had. Die steun, het feit dat ze je naam scanderen: dat geeft mij een boost."

"In korte tijd kun je op Racing een band opbouwen met de fans. Hier komen de supporters naar je toe en geven ze hun analyse van de wedstrijd. Als ik slecht gespeeld heb, dan komen ze dat zeggen. Daar heb ik dan ook echt iets aan."

"De supporters van Racing zijn met de spelers begaan en dat doet iets met mij. Zij zijn de grote kracht van de club. Voor mijn part mogen er nog meer mensen naar het stadion komen, te beginnen zaterdag in de topper tegen Lille."

Wat wordt het tegen Lille, Rob?

"Ik voel dat er druk is en dat de supporters punten eisen, maar voor mij is dat positief. Dan presteer ik beter. Hetzelfde met mijn studie: ik heb graag wat druk. Ik zie het voor zaterdag positief in. Tegen sterke ploegen die voetballen, zoals Lyra, Kontich en Berg en Dal, komen wij beter uit de verf."

"Ik hoop op grote steun van het Racing-publiek. Dan is het aan de spelers om daar iets tegenover te stellen. We moeten ons hoofd voor de bal leggen."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld