Sportief

Huysmans: “Rustig in de overwinning”

0
0
0
s2smodern
Kevin Huysmans ontbond zijn duivels met 3 doelpunten. Antonia was het kind van de rekening. “Of dit goed is voor mijn vertrouwen? Met mijn vertrouwen was alles al in orde.”

“Dat we vroeg op 1-0 kwamen, kwam ons natuurlijk goed uit”, zegt Kevin. “Dan ga je makkelijker voetballer en kom je halfweg de eerste helft al op 2-0. Na de rust begonnen we iets te nonchalant, maar toch viel de 3-0. Daardoor kun je de match rustig uitspelen.”

“Natuurlijk houden we hier een goed gevoel aan over. In de week hadden we hard getraind. Als je dan met 3-0 wint, is dat een beloning. Hoe we daarop reageren? Deze groep is rustig in de overwinning, als ik dat zo mag zeggen.”

“Vooraf leefde het gevoel dat er vanavond gewonnen moest worden. Vorige week hadden we al gezegd dat we 6 op 6 moeten halen tegen Antonia en Vorselaar. Als dat lukt, kun je de topper thuis tegen Lille (op 2 december, nvdr) aanvangen met een goed gevoel.”

“Drie goals voor de groep”

Kevin nam alledrie de treffers voor zijn rekening. “Bij de 1-0 denk ik dat Bram Kerckhofs naar doel wilde trappen. Ik stond aan de 2e paal en kon de bal binnenleggen. Daarna kreeg ik een goeie kans op de 2-0, maar besloot ik op de keeper.”

“Eventjes later viel de 2-0 toch, toen ik de bal net naast de paal binnentrapte. Ik kreeg de bal tussendoor, daar hadden we op getraind.”

“Of dit goed is voor mijn vertrouwen? Dat zat al goed, hoor. Als je een paar wedstrijden niet scoort, dan is dat ook zo. Zo lang je maar werkt voor de groep. En dat probeer ik altijd te doen. Deze 3 goals zijn dus ook voor de groep.”

Het is de eerste keer dit seizoen dat het nummer 14 drie keer scoort in één wedstrijd. “Vorig seizoen is me dat een paar keer gelukt. Wanneer precies? Dat kan ik me niet zo goed herinneren. In één van mijn laatste matchen voor Groen Rood in elk geval een keertje.”

Volgende zondag wacht Vorselaar, dat op 1 na laatste staat. Racing ging in de zomer in Vorselaar winnen voor de Beker van België. Kevin: “Vorselaar heeft dit seizoen al veel slaag gekregen. Ik verwacht een match zoals tegen Branddonk: geraak maar eens door die muur. Bovendien spelen ze thuis en zullen ze zich ongetwijfeld willen bewijzen.”

“Wij doen in elk geval een goeie zaak in het klassement. Over de titel spreek ik niet. We blijven het match per match bekijken. Wij willen graag in de top 5 blijven. Lyra steekt er een beetje bovenuit, maar als voetballer speel je altijd voor de hoogste plaats. We zien wel waar we uitkomen...”

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld