Sportief

“Meer in teambelang denken”

0
0
0
s2smodern
Zondag rijdt Racing naar Dessel. Witgoor, het nummer 3 met 1 punt meer dan Racing, is de gastheer voor groen-wit. Een lastige klus dus. Trainer James Van Vaerenbergh hamert op efficiëntie en het groepsbelang.

James, vorige zondag bleef Racing op 0-0 hangen tegen Leest. Je was niet happy, hoe lang blijft zo’n gevoel bij jou doorwerken?

“Nu heeft het toch iets langer geduurd dan anders, aangezien het niet de eerste keer was. In onze matchen tegen Leest, Branddonk én Oppuurs hebben we kansen genoeg gehad om het verschil te maken, maar we hebben gewoon niet of te weinig gescoord.”

Hoe kun je het gebrek aan efficiëntie, dat je aankaartte, verbeteren? 

“Efficiëntie heeft dikwijls te maken met vertrouwen. Als je als spits scoort, krijg je automatisch vertrouwen en vliegen de ballen er soms vanzelf in. En er zijn periodes dat het gewoon minder lukt. Het enige dat me stoort, is dat de wil om te scoren niet altijd groot genoeg is.”

Ondanks die gemiste kansen verloor Racing nog altijd niet en wordt er dus altijd minstens 1 punt gesprokkeld. Begrijp je dat de supporters daar toch blij mee zijn na de moeilijke voorbije seizoenen?

“Het doet me plezier om te horen dat de supporters content zijn. Het is inderdaad knap dat we nog niet verloren hebben. Dat is een prestatie op zich. Het is gewoon jammer dat we te veel gelijke spelen hebben behaald, terwijl er vaak meer heeft ingezeten.”

Wat voor een tegenstander is Witgoor Dessel?

“Witgoor is een zware verplaatsing. Het is een ploeg met veel kwaliteit. Witgoor beschikt over veel jongens die een goede opleiding op hoger niveau genoten. Ze hebben veel werkkracht en spelen vooral in functie van het team.”

Waar heb je bij jouw spelers de klemtoon op gelegd?

“Dat we minder aan ons eigenbelang moeten denken en meer in belang van het team moeten denken. De kwaliteit is in deze kern duidelijk aanwezig, maar de mentaliteit moet er elke week bij iedereen zijn. Hard werken is een minimum. Als je dat doet, dan zullen er altijd resultaten zijn.”

Supporters, allemaal op post zondag!

De wedstrijden van Witgoor Dessel dit seizoen:
1- Merksplas-Witgoor 1-3
2- Witgoor-Antonia 2-1
3- Vorselaar-Witgoor 2-2
4- Witgoor-Lille 3-3
5- GR Katelijne-Witgoor 1-1
6- Witgoor-Berg en Dal 0-3
7- Kontich-Witgoor 1-2
8- Witgoor-Lyra 1-1
9- St. Job-Witgoor 1-2
10- Witgoor-Branddonk 4-1
11- Schriek-Witgoor 2-3


Wie wil meegaan, maar geen vervoer heeft: er worden 2 bussen ingelegd.

klik hier voor meer info

- Bus Kapelse Racing Vrienden: info bij Terry Christiaens (mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
- Bus Manhattan United (Schuttershof): info bij Sven Van Camp (mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld