Sportief

"Zonder doelpunten kan je niet winnen"

0
0
0
s2smodern
Onze jongens konden tegen Leest hun veldoverwicht niet kruiden met doelpunten. Racing speelde niet zijn beste match van het seizoen maar creëerde voldoende mogelijkheden om te winnen. Coach James van Vaerenbergh verbeet zijn ontgoocheling na de wedstrijd.

James, wat is je analyse van de match?

"We vergaten te scoren. En zonder doelpunten kan je niet winnen. Dat is niet de eerste keer dat dit ons overkomt. Je kan klagen over het spelniveau, maar als je je kansen afmaakt, win je altijd. Zo simpel is het. Het was net hetzelfde verhaal als tegen Oppuurs en Branddonk. Dat is de essentie en veel woorden wil ik er verder niet aan vuil maken."

In tegenstelling tot eerdere matchen startte Racing scherp in de openingsfase.

"Daar is de laatste weken op gefocust. Ik had gevraagd om meteen hoog druk te zetten. Onze start was beter dan in de vorige wedstrijden. Maar je moet dat overwicht ook kunnen omzetten in doelpunten."

Je lijkt diep ontgoocheld.

"We laten het na om opnieuw een zaak te doen in het klassement. Ook dat is niet nieuw. Ik erger me aan de nonchalance van sommige spelers. Ze zouden beter gefocust voetballen en efficiënter zijn in de zestien. Sommige jongens teren te veel op hun talent. Dat is niet voldoende. Ik verwacht meer gretigheid. Vorige week met 10 spelers geeft iedereen alles. Daar toonden we dat we conditioneel heel sterk staan. Vandaag geraakten sommige spelers de laatste 20 minuten plots niet meer vooruit. Dat is onaanvaardbaar."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld