Sportief

"Leest zal snel stijgen in het klassement"

0
0
0
s2smodern
De 2-3 op FC Heikant leidde tot een klein delirium bij de Racing-fans. Een week later is het al weer bittere ernst, want zondagnamiddag krijgt Racing visite van Rapid Leest. Trainer James Van Vaerenbergh is op zijn hoede voor een gevaarlijke opponent.

James, heb je nog nagenoten van de late winning goal in Heikant?

"Dat hebben we zaterdag na de wedstrijd gedaan. Ik denk dat de spelers hebben laten zien dat je ook met een man minder maar mét karakter heel veel kunt bereiken. Bij het begin van een nieuwe week is de focus dan op de volgende belangrijke wedstrijd gelegd."

Vorige week verraste je met enkele veranderingen in de basis. Heb je voor zondag ook zoiets in petto?

"Dat zou kunnen. Af en toe moet je keuzes maken en dan veranderen er wel een paar zaken. We moeten nog altijd groeien en dan wil je bepaalde zaken proberen. We zullen sowieso iets moeten wijzigen, want Sabri Hmouda is door zijn rode kaart van vorig weekend geschorst."

Hoe zijn de trainingen verlopen? Is iedereen beschikbaar?

"We hebben een normale trainingsweek achter de rug. Het is positief dat we over veel spelers kunnen beschikken, dan is er gezonde concurrentie. Van den Meersche en Rombauts revalideren nog altijd. Dierickx heeft aangesloten bij de groepstraining, maar voor wedstrijden is het nog te vroeg."

Rapid Leest staat 12e met 11 punten. Het maakte een moeizame start. Toch is het opletten, niet?

"Rapid Leest heeft in de zomer goede transfers gedaan en was met de nodige ambitie aan het seizoen begonnen. Het is een ploeg met kwaliteiten. Ik vermoed dat ze snel zullen stijgen in het klassement."

"Ze hebben achteraan de nodige ervaring met bijvoorbeeld Sammy Abdellah, ex-Racing, en vooraan de broers Bouwmeester en Afkir, die over scorend vermogen beschikken."

Tussen de top 5 en de nummer 6 is een gat geslagen van 5 punten. Is de eerste afscheiding bovenaan in het klassement gemaakt?

"Ik denk dat wij daar niet naar moeten kijken. We moeten vooral met onszelf bezig zijn. We moeten er elke wedstrijd willen staan en er alles aan doen om die volgende wedstrijd te winnen. Zondag is het zaak om vanaf de eerste minuut scherp te zijn en onze efficiëntie te verhogen."

James en de spelers, veel succes!
Supporters, allemaal op post!

De wedstrijden van Rapid Leest dit seizoen:
1- Antonia-Rapid 4-4
2- Rapid-Vorselaar 0-1
3- Lille-Rapid 3-2
4- Rapid-GR Katelijne 4-3
5- Berg en Dal-Rapid 2-1
6- Rapid-Kontich 0-0
7- Lyra-Rapid 2-1
8- Rapid-St. Job 3-2
9- Branddonk-Rapid 1-0
10- Rapid-Schriek 1-0

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld